Zenica: “Kapitalni” projekat ocrtavanje horizontalne signalizacije na cesti koja je izgrađena još za vrijeme Tita?

Zenica: “Kapitalni” projekat ocrtavanje horizontalne signalizacije na cesti koja je izgrađena još za vrijeme Tita?

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, danas je sa saradnicima kao i obično iskoristio priliku da se pohvali “kapitalnim projektima” koji zasigurno nemaju neku svrhu.

Jedna od najfrekventnijih pješačkih zona u ulici dr. Safvet-bega Bašagića od 1.6.2022. godine postati će dvosmjerna, te prema dostupnim informacijama parking sa lijeve strane biti će izmješten na desnu čime se dodatno umanjuje broj parking mjesta koji je jedan od gorućih problema u našem gradu, te ugrožava sigurnost pješaka, prije svega učenika JU Prva gimnazija Zenica.

Međutim, građani Zenice nisu iznenađeni ovakvim postupkom obzirom da su navikli da umjesto velikih razvojnih projekata u Zenici aktualna gradska vlast bavi se i hvali ocrtavanjem horizontalne signalizacije po cesti koja je izgrađena još za vrijeme Tita, te drugim kapitalnim projektima kao što je cvijeće na mostovima.

Obzirom da se bliži kraj drugog mandata aktuelnom Gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću, građani Zenice ne kriju razočaranje i očekuju konkretne projekte od gradske vlasti u Zenici.