Zenica: Još jedan projekat farbanja betona pretvoren u “inovaciju”

Zenica: Još jedan projekat farbanja betona pretvoren u “inovaciju”

Da ljudska glupost nema granica dokaz su nam mega projekti Grada Zenica koji se realizuju na zeničkim bazenima ovih dana.
Putem raznih portala u vlasništvu uposlenika Gradske uprave mogli smo vidjeti “inovacije” na zeničkim bazenima koje se realizuju za predstojeću ljetnu sezonu.

U proteklih 6 godina aktuelna vlast Grada Zenica investirala je cca 5000 KM vrijednosti u zeničke bazene. Ako je “inovacija” kupiti boju i ofarbati beton, zasaditi travu, postaviti nekoliko ležaljki i par nadstrešnica od drveta nabavljenih ko zna odakle i predstavljati to kao mega projekat kao što su obećavali Aqua park, onda slobodno možemo reći da uposlenici Albe svakodnevno realizuju brojne inovacije.

“Za ove namjene opredijelili smo gradskim budžetom oko 450.000 KM i to su sredstva veća nego što je JP za upravljenje i održavanje sportskih objekata u Zenici uspjelo potrošiti zbog tenderskih procedura” stoji u saopćenju Fuada Kasumovića. Pa evo građani i mi se pitamo u što se troši toliki budžetski novac, koliko to košta jedna klupa ili nadstrešnica i koliko će biti “ugrađivanje” u tenderima, ostaje nam da vidimo obzirom da jedan te isti tender ponavlja se 2 puta.

U nadi da će predizborna obećanja konačno ugledati svjetlo dana i Zenica dočekati Aqua park kakav zaslužuje, građani mogu biti zadovoljni sa par kanti boje što nije nikakva inovacija obzirom da smo to već vidjeli u ulici kod Prve gimnazije Zenica.