Zejneb Efendić osvojila 3. mjesto i bronzanu medalju na 17. Federalnom prvenstvu za djecu u Mostaru

Zejneb Efendić osvojila 3. mjesto i bronzanu medalju na 17. Federalnom prvenstvu za djecu u Mostaru

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg karate kluba *PERFEKT* iz Zenice, naš klub je u subotu 12.03.2022. godine učestvovao na WKF 17.PRVENSTVU FEDERACIJE ZA DJECU u Mostaru.

Na Federalnom prvenstvu je učestvovalo 553 takmičara iz 72 kluba sa prostora FBIH.

Naš klub su predstavljale tri takmičarke:
– Merjem Bošnjak u katama
– Zejneb Efendić u katama i borbama
– Lamija Kalabić u katama i borbama

Ekipu su predvodili trenerica Ivana Džanković i trener Nermin Bošnjak.

Federalno prvenstvo je okupilo izuzetno kvalitetne i jake takmičare, te smo doživjeli ogromno iskustvo, sabrali smo utiske i napravili planove za daljnji rad.

Naša takmičarka ZEJNEB EFENDIĆ je ostvarila 4 pobjede u najmnogobrojnijoj i najkvalitetnijoj kategoriji djevojčice 11 godina. U navedenoj kategoriji je bilo 30 takmičarki.
Naša zlatna Zejneb Efendić je osvojila 3.mjesto i bronzanu medalju.
Izuzetno se ponosimo našom djecom, a posebno našom Zejneb, koja je pokazala i dokazala svoju zrelost, fizičku i psihičku snagu, te izuzetnu koncentraciju.

Moramo napomeniti da su naše Zejneb Efendić i Lamija Kalabić radile i borbe za treća mjesta, te zauzele 4-ta mjesta u borbama, ali nisu uspjele doći do medalja.

Izuzetno kvalitetno i jako Federalno prvenstvo je iza nas, napravili smo ogroman rezultat kako za našu takmičarku Zejneb Efendić, tako i za klub, za Grad Zenicu i naš ZDK.

Moramo se sjetiti naših zvaničnim medalja i plasmana:
Prošle 2021.godine za naš klub je naša Cogo Hana osvojila bronzanu medalju na Federalnom, dok je na Državnom radila u finalu i osvojila srebrenu medalju.
U 2020.godini naš Zlotrg Ali je na Federalnom prvenstvu osvojio bronzanu medalju.

Nažalost dosta naše djece je trenutno na bolovanju i ovom prilikom im još jednom želimo brza ozdravljenja i da se što prije vidimo u sali na treningu.
Zahvaljujemo se roditeljima na podršci i odgovornosti kada su djeca bolesna, uredno se jave i djeca borave kod kuće do ozdravljenja.

Klub nastavlja punim tempom sa svakodnevnim treninzima u našoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu.

Lijep pozdrav,
Uprava kluba