Zaposlenik GU Zenica putem privatnog portala opet miješa babe i žabe, a kad mu se šef sakrivao od policije to je bio ‘politički proces’

Zaposlenik GU Zenica putem privatnog portala opet miješa babe i žabe, a kad mu se šef sakrivao od policije to je bio ‘politički proces’

Dežurni potrčko i jedan od glavnih uhljeba Fuada Kasumovića, kojeg je zenički gradonačelnik promovirao u ličnog portparola, ponovo je počeo miješati babe i žabe. Riječ je, naravno, o Dini Pašaliću, zaposleniku press-službe Gradske uprave Zenica, koji putem svog privatnog medija (a to navodno nije sukob interesa) uporno širi neistine o svim neistomišljenicima koji se na bilo koji način usprotive Kasumovićevoj politici.

Posljednja u nizu neistina koje je gore pomenuti iznio putem svog portala jeste o akciji o policijskoj akciji “META” u kojoj je, između mnogih drugih, trebao biti uhapšen i Refik Kurgaš. Ovaj džuboks novinarčić, koji svira onako kako mu plate, uspio je u svojoj glavi pronaći neku vezu između osumnjičenog Kurgaša i Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA), odnosno Narodnog evropskog saveza (NES). Gle čuda, najveći politički neistomišljenici Fuada Kasumovića upravo su članovi zeničkog NES-a, koji već odavno ukazuju na brojne afere u Zenici, pa onda zenički gradonačelnik i njegovi poslušnici pokušavaju na svaki način diskreditirati ovu političku opciju koja mu je najveća prijetnja.

Tako su i ovog puta pokušali povezati Refika Kurgaša, osumnjičenog u akciji “META” i Kantonalnu organizaciju NES-a BiH, u koju je inkorporiran A-SDA.

Jedina istina od svega izrečenog jeste činjenica da je Kurgaš bio (sa naglaskom na BIO) član A-SDA, ali ono što je namjerno prešućeno jesu odluke Općinske organizacije A-SDA Visoko koja je još 2012. godine isključila Kurgaša iz članstva, razriješivši ga svih dužnosti. Tako je ovaj jeftini spin priučenog novinara propao već u startu.

No, kako to njemu i njegovom šefu nije bilo dovoljno, valjda da pokušaju oprati svo kriminalno blato u koje se uvaljao Fuad Kasumović, u svom tekstu lažno su optužili i Ministarstvo za unutrašnje poslove (MUP) ZDK-a, insinuacijama da je čelništvo MUP-a nekako umješano u činjenicu da Kurgaš nije dostupan policijskim organima. Ono što je zanimljivo jeste da je u ovoj akciji uhapšen i jedan policijski inspektor iz Visokog, pa je zanimljivo kako to MUP ZDK-a spašava Kurgaša, dok njihov inspektor biva uhapšen, kako to i nalažu naredbe nadležnih institucija?!?

Jeftini spinovi su zapravo njihovo jedino oružje, u pokušaju da sakriju vlastiti kriminal, a nevjerovatno je da je Pašalić zaboravio da upravo njegov šef, Fuad Kasumović, može izdati brošuru o bjekstvu od policije, jer se i sam prošle godine skrivao od SIPA-e koja ga je pokušala uhapsiti u okviru slučaja u kojem je, na kraju, optužen za organizirani kriminal. Šutio je Pašalić tada, mudro, za što je i nagrađen uhljebljenjem u Gradsku upravu, a odnedavno i mjestom u Nadzornom odboru Kasumovićeve privatne RTV Zenica.

Čudna li čuda od Zenice grada, kriminal vlada, dok se optuženi gazda raduje tuđim nesrećama.