Zajedničke kafe su ipak presudile: Kasumović nagradu i plaketu Grada Zenica uručio Nerminu Šehoviću

Zajedničke kafe su ipak presudile: Kasumović nagradu i plaketu Grada Zenica uručio Nerminu Šehoviću

Već nekoliko puta pisali smo o skandalu u vezi sa dodjelom nagrade i plakete Grada Zenica, koju je, prema naredbi Fuada Kasumovića, većina u Gradskom vijeću Zenica odlučila dodijeliti velikom prijatelji i simpatizeru gradonačelnika – Nerminu Šehoviću.

Riječ je o šefu Federalne uprave policije – Detašman Zenica koji je, kako su to vijećnici Kasumovićeve političke opcije i priznali na posljednjoj sjednici GV Zenica, nagradu i plaketu dobio samo zahvaljujući tome što se druži sa Fuadom Kasumovićem. Upravo to je zasmetalo mnogim koji su prethodnih dana ukazivali na takav skandal, jer je nagrađeni Šehović poznat prema otvorenoj podršci koju pruža Fuadu Kasumoviću i njegovoj političkoj opciji.

Da je ta podrška i prisnost sa zeničkim gradonačelnikom razlog nagrađivanja potvrdio je i Denan Pašalić, vijećnik Zeničke inicijative – Kasumović Fuad, koji se nespretno izlanuo za govornicom u GV Zenica, kazavši kako vijećnicima koji su se usprotivili dodjeli nagrade Šehoviću predloženi dobitnik nagrade smeta zato što “javno podržava, odnosno koji se viđa sa gradonačenikom”.

Uz sve to pravo je pitanje i kako neko ko je, kao Nermin Šehović, koje zaposlenik Federalne uprave policije, može javno i bez ikakve zadrške podržavati bilo kakvu političku opciju ili bilo kojeg političara i još za takvu podršku biti nagrađen? Koji je interes takve podrške i da li je to sukob interesa kada inspektor FUP-a podržava nekog ko je optužen za teška krivična djela i ko će se uskoro naći na optuženičkoj klupi i odgovarati za svoj kriminal?

Dakle, još jednom Fuad Kasumović pokazao je kako je i koliko je zapravo privatizirao Zenicu i koliko je pretvorio sve gradske institucije, ustanove i preduzeća u vlastitu mašinu za izvođenje njegovih bolesnih zamisli. Čovjek, kojeg mnogi zovu vlasnikom Zenice, ponaša se kao da je ovaj grad njegov boravak, nauštrb svih građanki i građana Zenice, tako da u ovom gradu možete dobiti sve: i nagrade, i plakete, i zemljište, i poticaje, i novac samo ako se družite i pijete kafu sa Fuadom Kasumovićem.

Izvor: provjereno.ba