Zahvaljujući inicijativi Rusmira Isaka otvorena ambulanta sa apotekom u MZ Lukovo Polje

Zahvaljujući inicijativi Rusmira Isaka otvorena ambulanta sa apotekom u MZ Lukovo Polje

Na osnovu inicijative, koju je još 2017. godine u Gradskom vijeću Zenica podnio Rusmir Isak, u zeničkoj Mjesnoj zajednici Lukovo Polje ove subote otvorena je ambulanta porodične medicine sa apotekom.

Riječ je o projektu vrijednom 609.118,00 KM, a sam objekat čine prizemlje, sprat i potkrovlje, ukupne površine 338,20 kvadratnih metara. Zahvaljujući ovom objektu mještani Lukovo Polja od sada će lakše moći dobiti usluge JU Dom zdravlja Zenica, te će time biti rasterećen cijeli zdravstveni sistem grada.

Zahvaljujući inicijativi Isaka uspješno je riješen problem odlaska više hiljada mještana MZ Lukovo Polje u zdravstvene ustanove, posebno ako se uzme činjenica da su u prethodnom periodu stanovnici morali odlaziti u ambulantu u Radakovu, te da su prilikom tog puta riskirali i svoj život prelazeći preko magistralne ceste.

RUSMIR ISAK U BORBI ZA GRAĐANE: DA LI DOM ZDRAVLJA NAPOKON PLANIRA IZGRADNJU AMBULANTE U LUKOVOM POLJU?!

Predsjednik MZ Lukovo Polje istaknuo je zadovoljstvo otvaranjem ove ambulante sa apotekom, te je iskazao zahvalnost Rusmiru Isaku, koji je inicirao realizaciju ovog projekta i zbog čije inicijative će građani ovog dijela Zenice lakše dobijati zdravstvene usluge, u objektu kakav i zaslužuju.

Izvor: provjereno.ba