Vlada Federacije BiH je stabilna, nema govora o smjeni ministara

Vlada Federacije BiH je stabilna, nema govora o smjeni ministara

Kabinet federalnog ministar unutrašnjih poslova oglasio se u povodu natpisa pojedinih medija, a koji najavljuju smjenu federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i promjenu parlamentarne većine.

„Moramo razočarati interesne grupe, ali do smjene ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine neće doći. Trenutni saziv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ima čvrstu podršku parlamentarne većina, a koja je nebrojno puta dokazala da je stabilna i kapacitirana da donese sve zakone od interesa za građane Bosne i Hercegovine.

Odnosi federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ali i zamjenikom premijera FBiH Tonijem Kraljevićem su odlični i šta više prijateljski. Očito je kako se lažnim navodima pokušavaju staviti u drugi plan brojne pozitivne aktivnosti koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu s ministrom Ramom Isakom, ali i stabilna Vlada Federacije BiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem.

Mi u potpunosti pozdravljamo konstruktivan rad opozicije te očekujemo kako će i ubuduće sve opozicione stranke glasati za kvalitetne prijedloge zakona. Zastupnici i delegati iz svih političkih stranaka birani su na izborima da rade u interesu građana, a ne da po automatizmu osporavaju sve materijale koji dolaze od vlasti.

Ministar Ramo Isak ostaje ministar u vladi premijera Nermina Nikšića, a kompletna Vlada Federacije BiH zajedno s parlamentarnom većinom nastavlja raditi na jačanju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i poboljšanju socio-ekonomskog stanja u Bosni i Hercegovine.

Evidentno je da određenim interesnim grupama smetaju pozitivni procesi pokrenuti u oblasti unutrašnjih poslova te da na sve načine, uključujući i jeftine medijske spinove, pokušavaju to osporiti ili staviti u drugi plan.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu s ministrom Isakom poduzima aktivnosti na poboljšanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini, jačanju Federalne uprave policije, poboljšanju statusa policijskih službenika FUP-a, unapređenju saradnje s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, donošenju kolektivnog ugovora, kvalitetnijoj reorganizaciji Policijske akademije FMUP-a i brojnim drugim aktivnostima koje poduzimamo i namjeravamo poduzeti u toku ovog mandata“, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka.