VIDEO: Obećanja i političke finte Kasumovića u djela sproveo ministar Arnel Isak

VIDEO: Obećanja i političke finte Kasumovića u djela sproveo ministar Arnel Isak

Cesta Zenica – Babino – Arnauti – Kakanj posljednjih 20 godina bila je redovno obećanje svih političkih stranaka u Zenici i finta koja je služila u predizborne svrhe da se dodvore biračima kako bi postigli izborni rezultat.
Isto obećanje kroz svoj program 2016. godine na predizbornom skupu u zeničkom naselju Arnauti biračima ovog dijela grada koji predstavlja nezaobilazan faktor dao je i aktuelni gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović.

Nakon pobjede 2016. godine i preuzimanja mandata gradonačelnika, tada lokalni put Zenica – Babino kao gorući problem stanovništva ovog dijela Zenice biva zapostavljen i guran pod tepih.

3 godine poslije imenovanjem novog saziva Vlade ZDK, na poziciju ministra imenovan je Arnel Isak koji je odmah po preuzimanju mandata pokrenuo proces prekategorizacije ceste iz lokalne u regionalnu, te uhvatio se u koštac i pokazao ozbiljne namjere da se pokrene rekonstrukcija sada regionalne ceste R457. U periodu od 2019 – 2022 ukupno je izdvojeno nešto više od 5.000.000,00 KM gdje su završene 2 dionice ceste, kao i dio ceste na strani općine Kakanj prema naselju Brnjic.

Međutim to nije sve, uskoro kreće realizacija još jedne faze od MZ Varda do MZ Arnauti za što je opredjeljeno 800.000,00 KM uz napomenu da je za redovno održavanje u ovom periodu izdvojeno čak 2.000.000,00 KM.

Rad, trud i želju za dokazivanjem ovaj mladi ministar ne krije za što nosi epitet najaktivnijeg ministra u Vladi ZDK, te građani naselja koja graviraju na ovom području kao i ostatku ZDK ne kriju oduševljenje i simpatije prema Arnelu Isaku koji je imenovan za predsjednika Narodnog evropskog saveza (NES) u Zenici.

U nastavku pogledajte video prilog: