Veliki broj mještana Briznika na NES-ovom predizbornom skupu

Veliki broj mještana Briznika na NES-ovom predizbornom skupu

Narodni evropski savez (NES) Zenica večeras je u MZ Briznik održao predizborni skup za predstojeće Opće izbore u Bosni i Hercegovini.
Tom prilikom, mještanima Briznika predstavljeni su kandidati za predstojeće izbore te su prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije.

Brojnim mještanima obratili su se kandidati za Skupštinu ZDK Mirsad Čivić, Sabira Dizdarević, Elmir Duvnjak te Zaim Imamović- Kaze, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Elmir Duvnjak kandidat za Parlament Federacije BiH I aktuelni vijećnik kazao je kako se birači moraju fokusirati na one kandidate iza kojih stoje konkretna djela i uspješno završeni projekti.
“Ne dozvolite da vas ponovo prevare. Vidite i sami kakva je situacija u našem gradu i ne dozvolite da se to prenese na cijeli kanton. Na NES-ovoj listi imate mnogo časnih i poštenih ljudi koju su dokazali da znaju, žele i mogu raditi kvalitetno i pošteno”, zaključio je Duvnjak.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, u svom obraćanju kazao je kako su mnogi godinama obećavali put za Babino a da je sve to bilo mrtvo slovo na papiru do njegovog imanovanja na čelo ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK.
„ Za samo tri godine u Zenicu je uloženo preko 17 miliona KM a u Babinski sliv preko dva miliona KM. To su vaša sredstva i vaš novac a napokon možete vidjete kako se troši i pravilno raspoređuje. Mnogi su vas godinama lagali i obećavali vam put za Babino i to je jedino što im dobro ide, laži i pusta obećanja. Nećemo stati na ovome što je do sada urađeno i uz vašu podršku nastavljamo graditi zajedno“, kazao je ministar Isak.

Ministar je najavio kako za par dana kreće obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionicama regionalnih cesta R457 Zenica-Arnauti stac. Varda-Borovi , R457 Zenica-Arnauti ( Borovi-Džamija ).

Prisutnima se obratio i nosilac liste NES-a za Skupštinu ZDK, Ramo Isak, aktuelni zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH.
„ Cijenjeni prijatelji u ime nas govore naša djela a drugima smo prepustili da svoje vrijeme u kampanji troše na lažna obećanja i na blaćenja drugih. Ovdje sam 2019. godine obećao da ćemo povećati plate policajcima, prosvjetnim radnicima, državnim službenicima, zdravstvenim radnicima, i evo tri godine poslije imamo povećane plate za 30%. Sada se borimo da to isto uradimo i u realnom sektoru kako bi spriječili odlazak naše djece“, zaključio je Ramo Isak.

Programski ciljevi NES-a zasnovani su na ažurnom rješavanju problema svih građana, a ne na lažnim obećanjima.

Izvor: direktno.ba