Velika podrška mještana NES-u u Janjićima! (FOTO)

Velika podrška mještana NES-u u Janjićima! (FOTO)

Predizborni skup Narodnog evropskog saveza (NES) u Janjićima održan sinoć obilježio je veliki odziv mještana kojima su predstavljeni kandidati za predstojeće Opće izbore, te su prezentirani do sada uspješno realizirani projekti.

Nakon što su predstavljeni zenički kandidati NES-a za sve nivoe vlasti na predstojećim izborima, brojnim mještanima Janjića su se obratili kandidati za Parlament FBiH Admir Poljo, Eldina Saletović i Almedina Durmo, te kandidat za Skupštinu ZDK, Zaim Imamović-Kaze, koji su u kratkim crtama istakli da su se ovoj političkoj opciji pridružili prije svega jer je on zasnovan na kvalitetnom programu, a ne na lažnim obećenjima građanima.

Predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica i kantonalni ministar, Arnel Isak, kazao je kako je njegov rad najbolji primjer za razbijanje predrasude o mladim političarima.

„Mnogi su govorili neće znati, mlad je, odustat će. Preko 100 realizovanih projekata i gotovo 45 MILIONA KM uloženih u ZDK najbolji su demant na njihov pesimizam“, kazao je Isak.

Prisutnima su još jednom prezentirani projekti koji su do sada uspješno realizirani od strane Vlade Zeničko-dobojskog kantona i ministara koji dolaze iz ove političke opcije, a također je napomenuto i kako su ulaganja u Grad Zenicu za period od 2011.-2018. godine iznosila 2.700.000 KM, a ulaskom NES-a u vlast 2019. godine za samo tri godine u Zenicu je uloženo preko 17 miliona KM.

Pored predizbornog skupa u Janjićima danas je održano i neformalno druženje sa mještanima Poratja sa kojima je razgovarano o problemima sa kojima se stanovnici ovog naselja svakodnevno susreću.

Prioritet Narodnog evropskog saveza i u narednom periodu će biti realizacija projekata korisnih za sve mjesne zajednice.