U Zenici počela sezona grijanja, mnogi građani nezadovoljni

U Zenici počela sezona grijanja, mnogi građani nezadovoljni

Iz Javnog preduzeća “Grijanje” d.o.o. Zenica su prošle sedmice, tačnije u petak 14.10.2022. godine, obavijestili korisnike usluga daljinskog grijanja iz grada i naselja Nemila da od subote počinju sa isporukom toplotne energije u skladu sa “Odlukom o zagrijavanju Grada Zenice”.

Već tri dana dobijamo svakodnevno pozive i poruke od slušatelja radija i čitalaca našeg web portala, jer su nezadovoljni kvalitetom isporuke toplotne energije. Ističu da su temperature radijatora tek tolike ‘da ne hlade’.

Pokušali smo dobiti dežurnog dispečera ovog jutra, ali je telefonska linija konstantno zauzeta. Osim toga, informaciju smo pokušali dobiti i od jednog od direktora u ovom javnom preduzeću, ali i oni nisu dostupni.


Podsjećamo, grijanje u Zenici je trebalo početi još prije mjesec dana i to na osnovu odluke Gradskog vijeća Grada Zenica, jer je bio ispunjen uslov koji podrazumijeva da tri uzastopne noći temperatura zraka bude ispod 12 stepeni Celzijusa. Zagrijavanje tada nije ni počelo, a iz Javnog preduzeća “Grijanje” se nisu oglašavali, niti su bili dostupni, kao što je to slučaj i sada.

Mnogi građani, koji su ostali korisnici daljinskog grijanja, očekivali su ove sezone bolje grijanje jer se isporuka vrši iz novog izvora “Toplana Zenica” i novih kotlovskih postrojenja u koje je Grad Zenica uložio preko 4 miliona KM.

Kao medij apelujemo na građane da prijave ako imaju nedovoljnu isporuku toplotne energije, kako bi na kraju mjeseca mogli imati umanjene račune.

Izvor: zenit.ba