U prisustvu brojnih svjedoka: Kasumović izvrijeđao zastupnicu NES-a u Skupštini ZDK?

U prisustvu brojnih svjedoka: Kasumović izvrijeđao zastupnicu NES-a u Skupštini ZDK?

Zeničko-dobojski kanton, uz mnogo peripetija, izmjena, ucjena i neprincipijelnih ustupaka, dobio je novu Vladu ZDK i to NA ŠTETU BOŠNJAKA. Dok su nevješto i blijedo pokušavali u zbunjenu javnost poslati sliku uspjeha i istinske političke pobjede, stranke Sedmorke u ZDK duboko su svjesne da jučerašnja sjednica Skupštine ZDK predstavlja sve osim toga. Razloga za ovo je mnogo, o čemu ćemo pisati uskoro. Ali ono što je zabrinjavajuće jeste medijski mrak koji se nadvio nad ZDK.

Osim što “nisu” vidjeli da je čitava Služba kabineta gradonačelnika Zenice radni dan provela na sjednici Skupštine ZDK, umjesto da su tražili odgovore od ArcelorMittala zašto se građani Zenice mrznu u svojim stanovima, a da su za sve to dobro plaćeni novcem građana Zenice, brojni novinari “nisu” primjetili ni histerično deranje i vrijeđanje zastupnice NES-a iz Tešnja od strane zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića na jednoj od pauza zasjedanja Skupštine ZDK.

Svi koji su bili prisutni u sali svjedočili su tom verbalnom napadu na zastupnicu u čiju odbranu je stao njen otac, ali ne i mediji koji su kroz ovaj, ali i još nekoliko primjera, mogli javnost informisati o brojnim problemima nove koalicije koja je, mora se priznati, uspjela nemoguće, a to je da u istu vladu dovede DF i HDZ. Šta će se u narednim danima, što je u realnim okvirima nemoguće, dešavati u koaliciji Sedmorke ostaje da se vidi…

A vrijeđanje Kasumovića upućeno prema zastupnici NES-a za sada je misterija, odnosno nije poznat razlog za takvu reakciju samoprozvanog šefa političkih procesa u ZDK.