U laži su kratke noge: Optuženik i bivši pritvorenik Kasumović ponovo obmanjuje javnost

U laži su kratke noge: Optuženik i bivši pritvorenik Kasumović ponovo obmanjuje javnost

Bivši pritvorenik i optuženik za niz krivičnih djela Fuad Kasumović ponovo je u centru vekike afere, ovog puta u vezi sa štimanjem tendera i poslova koje plaćaju građanke i građani svojim novcem.

Naime, ovih dana objavljene su informacije o tome da je Tužilaštvo ZDK-a pokrenulo istragu protiv Kasumovića i njegovih saučesnika u aferi namještanja tendera. Prema navodima onih koji su bolje upoznati sa slučajem, istraga je pokrenuta na osnovu revizorskih izvještaja iz 2018. godine, u kojima je ukazano na pojedine tendere u kojima je Grad Zenica pogodovao određenim firmama da dobiju mnogo više novca od onog koliko je bilo predviđeno javnim pozivima.

Kao i svaki davljenik koji se hvata za posljednju slamčicu kako bi se spasio, Kasumović ponovo pokušava obmanuti javnost, opskurnim saopćenjima, pravdajući se kao da opet njemu neko montira neke procese. Valjda je zaboravio kako su u laži kratke noge, pa da je optužen za čitav niz krivičnih djela u aferi Zenicatrans za koju je mjesecima tvrdio da je čist i da nije počinio nikakav kriminal.

Zaboravio je i da su vrlo brzo razotkriveni i njegovi pokušaji orisvajanja zemljišta Kantonalne bolnice Zenica, u kojoj je pokušao praviti nered, što je na kraju osujetila sudska odluka.

Po ko zna koji put Kasumović i njegovi najbliži saradnici dio su afera koje istražuju pravosudni i policijski organi, pa se postavlja pitanje kako to neko ko je toliko pošten dospije u svaku kriminalnu radnju koja se događa u Gradu Zenici.

Danas je ponovo, pored jasnih dokaza iz revizorskih izvještaja, pokušao obmanuti javnost da on nema nikakve veze sa pogodovanjem određenim firmama, čiji vlasnici su mu bliski prijatelji, da nema nikakve veze sa štimanjem tendera. U svemu tome dobro bi bilo da konačno prestane sa ispraznim pričama i da građanima objasni odakle mu ogromna imovina i bogatstvo koje je stekao, kako bolje upućeni tvrde, krčmeći javnu svojinu i imovinu svih građana.

Istina i pravda su spore, ali sigurno dolaze i konačno je počelo razotkrivanje svih laži i kriminala zeničkog gradonačelnika.

Provjereno.ba