Turska vojna misija u BiH i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK finansirali rekonstrukciju sale u O.Š. “Meša Selimović” u Zenici

Turska vojna misija u BiH i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK finansirali rekonstrukciju sale u O.Š. “Meša Selimović” u Zenici

Komandant Turske vojne misije u BiH brigadir Baris Konak i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Spahija Kozlić prejecanjem svečane vrpce ozvaničili su završetak radova na rekonstrukciji fiskulturne sale OŠ “Meša Selimović” u Zenici.

Rekonstrukciju vrijednu 90.000 KM finansirali su Turska vojna misija i Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, koje je za ovaj projekat osiguralo 20.000 KM, kao i potrebna sredstva za rekonstrukciju prostorija za sportske rekvizite i zamjenu unutrašnje stolarije u učionicama.

Ministar Kozlić je najavio da će resorno ministarstvo finansirati i nabavku novog semafora za fiskulturnu salu. On je zahvalio Turskoj vojnoj misiji što snažno podržava projekte u oblasti obrazovanja, a samo u protekle dvije godine finansirala je obnove škola vrijedne oko 450.000 KM.

-Prošle godine smo uz podršku Turske vojne misije završili rekonstrukciju PŠ ‘Srhinje’ u Visokom te Srednje muzičke škole u Zenici, a u toku je rekonstrukcija fiskulturne sale Tehničke škole u Zenici. Hvala Turskoj vojnoj misiji i narodu Turske što pomažu da našim učenicima osiguramo adekvatne uslove za školovanje – rekao je ministar Kozlić.

Pored toga, Turska vojna misija je finansirala opremanje multimedijalnog kabineta u OŠ „Mak Dizdar“ te informatičkog kabineta u OŠ „Aleksa Šantić“ u Zenici, kao i zamjenu kompletnog mobilijara u Drugoj gimnaziji Zenica.

Press služba ZDK