Tuka i Pezer na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu

Tuka i Pezer na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu

Na predstojećem Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici, koje će biti održano u beogradskoj Štark Areni od 18. do do 20. marta, Bosnu i Hercegovinu predstavljat će dva atletičara – Amel Tuka u utrci na 800 m i Mesud Pezer u bacanju kugle.

Najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka, osvajač srebrene i bronzane medalje na svjetskim prvenstvima u Dohi i Pekingu, ove sezone zabilježio je jedan zvanični nastup i to na dvoranskom mitingu “Copernics Cup”, krajem februara u poljskom Torunu, na kojem je zauzeo posljednje, osmo mjesto s vremenom 1:47.68.

U boljoj formu nalazi se naš drugi učesnik SP-a bacač kugle Mesud Pezer, koji je prošle sedmice zauzeo treće mjesto na Dvoranskom mitingu u Beogradu hicem 20.91 m.

Dvadesetsedmogodišnji Zeničanin sa svojim trenerom Mehmdom Skenderom već se nalazi u Beogradu na desetodnevnim pripremama.

Prema programu takmičenja u kvalifikacije utrke na 800 m održat će se u petak, 18. marta, od 13.00 sati, dok je finale na rasporedu u subotu, 19. marta, u 19.10 sati.

U bacanju kugle neće se održati kavlifikacije, a finale je na programu 19. marta u 19.40 sati.

Najbolji plasman od bh. atletičara na svjetskim dvoranskim prvenstvima zabilježio je upravo Pezer, koji je 2018. u engleskom Birminghamu zauzeo peto mjesto.

Na SP u Beogradu učestvovat će više od 1.000 atletičara i atletičarki iz 150 država.

FENA