Svečano otvorene nove prostorije NES BiH u Zenici: Građani su prepoznali naš pošten, kvalitetan i odgovoran rad

Svečano otvorene nove prostorije NES BiH u Zenici: Građani su prepoznali naš pošten, kvalitetan i odgovoran rad

Uz prisustvo brojnih zvanica, gostiju, prijatelja i simpatizera Narodnog Evropskog Saveza (NES) BiH, ovog petka upriličeno je svečano otvaranje novih prostorija ove partije u centru Zenice. Presjecanjem vrpce prostorije stranke za regiju 3 – ZDK i SBK otvorili su predsjednik NES BiH Nermin Ogrešević i predsjednik Regionalnog odbora NES BiH za regiju 3 Ramo Isak.

Prostranije i pristupačnije prostorije, u ulici Muhameda Seida Serdarevića, znak su želje lidera NES BiH u Zenici da članovima i simpatizerima stranke, ali i svim zainteresiranim građanima, obezbijede mjesto na kojem će zajedno moći razmjenjivati ideje i kreirati nove politike u cilju poboljšanja prilika u cjelokupnom društvu.

„Kao što vidite tu su naši predstavnici i članovi Vlade ZDK, ali i vlada iz drugih kantona. Tu su i naši vijećnici, zastupnici i članovi, odnosno ljudi koji rade na terenu i koji su doprinijeli da se formira NES na prostorima regije broj 3. Na narednim izborima planiramo da nastupimo s listama na svim nivoima, to jeste u svim kantonima, kao i na listama za federalni i državni parlament, a za člana Predsjedništva BiH još uvijek nije zauzet stav. Ali jedno je jasno trenutno, mi na izbore izlazimo samostalno“, kazao je tokom svečanosti predsjednik Regionalnog odbora regije 3 NES BiH Ramo Isak.

Pored zvanica iz općina i gradova ZDK-a, u Zenicu su povodom ove svečanosti stigli i gosti iz Cazina, Sarajeva i Hercegovine. To najbolje pokazuje snagu NES-a BiH, te brojnost u pogledu članstva, koje raste svakodnevno.

„Ovo je lijep povod da se okupimo na nivou regije ZDK-a i SBK-a. Možemo reći da smo zadovoljni sa organizacijom NES-a u ovom području naše domovine. Napravili smo značajne iskorake, što se pokazuje kroz našu organiziranost u svim općinama. Kadrovski smo dosta ojačali, a naši kadrovi pokazuju vrline i rezultate u radu na funkcijama koje obnašaju, što je naš imperativ i stil. To moramo raditi kada dobijemo priliku, moramo raditi pošteno, imati znanja i rezultate, a to pokazujemo u ZDK-u. Zadovoljni smo što su naši ministri u ZDK pošteni i kvalitetni, što odgovorno upravljaju javnim sredstvima i novcem, te mislim da sam objektivan kada kažem da su građani to prepoznali“, istaknuo je predsjednik Ogrešević.

On je dodao kako NES BiH baštini i njeguje timski rad, zbog čega se građani sve više pridružuju članstvu ove stranke, te da zbog takve snage NES BiH ima znanja i iskustva, kao i rezultate koji potvrđuju potentnost stranke da se bavi svim temama bitnim za državu BiH, što i jesu ambicije stranke. Zaključio je kako zbog svega toga NES BiH ima ambicije da postane faktor na svim nivoima vlasti.

Važnost ovakvih okupljanja i rada na stvaranju kvalitetne infrastrukture istaknuo je i Mirza Batalović, predsjednik Glavnog odbora NES BiH.

„Čestitam gospodinu Isaku na izvanrednoj organizaciji, na njegovom trudu i zalaganju u okupljanju ljudi. Ustvari ideja NES-a BiH jeste novina na političkoj sceni BiH, koja se zasniva na okrupnjavanju, a događaj kojem mi danas svjedočimo upravo potvrđuje da to okrupnjavanje rezultira jednom ekspanzijom NES-a na nivou cijele BiH“, zaključio je Batalović.

NES ZDK