Svečana izborna skupština GO NES-a Zenica: Prepuna sala BNP-a dokaz da Zenica treba promjene!

Svečana izborna skupština GO NES-a Zenica: Prepuna sala BNP-a dokaz da Zenica treba promjene!

Svečana izborna skupština Gradske organizacije Narodnog evropskog saveza Zenica, kojoj je prisustvovalo više od hiljadu ljudi, večeras je održana u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta.

Svečanosti su prisustvovali predsjednik i zamjenik predsjednika NES-a Nermin Ogrešević i Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Glavnog odbora Mirza Batalović, koordinatori regija Ramo Isak, Haris Selmanović i Anel Kljako, te mnogi ugledni članovi i simpatizeri NES-a.

Magistar ekonomskih nauka Arnel Isak, novoizabrani predsjednik Gradske organizacije NES-a Zenica, ministar u Vladi ZDK, poručio je da mladima treba pružiti šansu.

– Uz sve otpore, medijski linč, moja motivacija i želja za uspjehom je bila sve veća. Danas mogu reći da je tim koji je samnom radio četiri godine ostvario uspjehe kojima se ne mogu pohvaliti oni prije nas. Mnogi projekti su urađeni. Ispred vas stoji osoba koja četiri godine odgovorno obnaša poziciju ministra. Primarni cilj mi je bio pretvoriti obećanja u djela – istakao je Isak.

Elmir Duvnjak, novoizabrani predsjednik Foruma mladih, kazao je da je omladina postala osjetljiva kategorija zbog stanja u državi.

-Mladi odlaze. Ja, kao dijete šehida ne želim napustiti ovu državu. Pred nama mladima je teška borba, ali ćemo se izboriti, olovkom za ono za što su se naši roditelji borili puškama – rekao je Duvnjak.

Ramo Isak, predsjednik Regije 3 NES-a, poručio je da je 2005. godine za ovom govornicom dao obećanja za koja danas može reći da su sva ostvarena.

-Povećali smo plate policajcima za 30 posto. Povećali smo plate zdravstvenim i prosvjetnim radnicima, državnim službenicima. Sigurno ćemo i za porodilje osigurati hiljadu maraka mjesečno. Investirali smo u svaku općinu u ZDK. Ne želim biti političar koji će samo druge pljuvati. Želim govoriti o tome šta smo uradili i šta ćemo uraditi. Razlika između nas i ostalih je da ono što obećamo, to i ispunimo – rekao je Ramo Isak.

Anel Kljako, predsjednik Regije 5 NES-a kazao je da BiH ne trpi kukavice i izdajnike.

-Na čelu NES-a nisu ni kukavice ni izdajnici. Živimo u bremenitom vremenu. Savremenim izazovima i problemima ne mogu se baviti istrošene političke partije. Trebaju nam nove ideje i mladi nosioci promjena. To je NES, spoj mladosti i iskustva, dokazane patriote, menadžeri i vizionari. Mi ne nudimo pusta obećanja, nego konkretne rezultate. NES je šansa. Nemamo vremena za čekanje. BiH opterećuju teški problemi s kojima se trebamo hrvati. Mi smo spremni na odgovornost – rekao je Kljako.

Mirza Batalović istakao je da je došao u Zenicu da podrži one koji žele promjene.

-Zašto Narodni evropski savez? Narodni, zato što smo iz naroda. Želimo birati najbolje pojedince iz naroda koji će voditi procese. Evropski, jer želimo da povedemo ovu zemlju u Evropsku uniju, a da pri tome baštinimo tradicionalne vrijednosti naše države. Savez, jer smo tim. U našoj državi glas razuma odavno se prestao slušati i iz tog razloga želimo da zauzmemo adekvatnu poziciju na političkoj sceni. Svakom savezu, pa i našem su potrebni lideri. Mi to imamo – rekao je Batalović.

Mi se ne bojimo, poručio je Ibrahim Hadžibajrić.

-I ne treba da se bojimo, jer Narodni evropski savez ima ljude sa iskustvom i mladost koja iza njih stoji. U prilog ovome ide činjenica da je prosjek godina naših članova nepunih 30. To je mlada stranka, sa mladim i potentnim ljudima – kazao je Hadžibajrić.

Nermin Ogrešević poručio je da je lijepo danas biti u Zenici.

-Bitno je vidjeti da ste se u ovolikom broju odazvali. To je za nas ohrabrenje, poticaj da se žešće borimo za promjene u društvu i našoj državi.

Politika ne mora biti prljava. Može se držati riječ u politici. Može se časno i pošteno djelovati. Kako naš narod kaže “nije bitno šta se priča, nego ko priča”. Zato mi moramo razmišljati. Pozivam vas da razmišljamo. Da ne budemo od onih koji će biti zavedeni.

Mi se zalažemo da javni novac i javni interesi budu u funkciji građana.

Ponosan sam na svoj tim. Imamo jake organizacije u svim kantonima. Imamo prave ljude. Ljude koji su se dokazali. Imamo djela iza sebe. Znamo kako i šta treba raditi. Nama treba zapošljavanje. Treba nam socijalna politika. Treba nam natalitetna politika. Ne vidim da naša vlast ima tu politiku, da se o tome priča.

Svako ko krade ovu državu je izdajnik ove države. Borba za BiH nema alternativu. Nemamo puno vremena, jer imamo mnogo negativnih procesa – zaključio je Ogrešević.