Sramotan potez gradonačelnika Zenice: Fuad Kasumović sam sebi dodijelio Grb Grada Zenica

Sramotan potez gradonačelnika Zenice: Fuad Kasumović sam sebi dodijelio Grb Grada Zenica

Naredne sedmice biće održana 31. sjednica Gradskog vijeća Grada Zenica, a jedna od tačaka dnevnog reda je i Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Zenice.

Naime, Ocjenjivački sud za javna priznanja je ove godine donio Odluku da Grb Grada Zenica pripadne gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i posthumno prof. dr. Mahmutu Karaliću.

Do sada je obično praksa bila da Grb Zenice dobije jedna osoba, a ove godine Ocjenjivački sud je izabrao Mahmuta Karalića, a kao drugoplasirani je bio Fuad Kasumović. Naknadno je odlučeno da se ove godine Grb Grada Zenica dodijeli dvije od tri predložene osobe. Treća predložena osoba je bila predsjednik RK Čelika Pane Škrbić.

Naravno da i ovaj potez samo još jednom potvrđuje da Kasumović ima apsolutističku vlast u Gradu Zenica, obzirom da je svima jasno da Ocjenjivački sud koji je donio ovu odluku, a koji bi svakako trebao biti maksimalno objektivan, u ovom slučaju to definitivno nije.

Naime, članovi Ocjenjivačkog suda su odlučili da Grb Grada Zenica dodijele upravo osobi koja je i oformila ovaj sud i na čijem čelu se nalazi trenutno predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić, koji je inače na posljednjim lokalnim izborima bio i na listi koja je podržavala Fuada Kasumovića.

Recimo još da bi ove godine Nagrada Zenice trebala pripasti dr. Ibrahimu Ceri, a novčani iznos ove nagrade iznosi 2.500 KM.

Za Plaketu Grada Zenica ove godine su predloženi Udruženju građana “Naš most” i Husniji Arapoviću, posthumno.

Javna priznanja iz ove Odluke bi trebala biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica.

Kompletan dnevni red naredne sjednice Gradskog vijeća Grada Zenica pogledajte u nastavku.

Izvor: direktno.ba