SNAGA NARODA: Formira se Općinski odbor u Tešnju, okupljanje opozicije

SNAGA NARODA: Formira se Općinski odbor u Tešnju, okupljanje opozicije

Ramo Isak, predsjednik političke stranke „Snaga naroda“, inače aktuelni ministar unutrašnjih poslova FBiH,  očito posjeduje harizmu koja rezultira sve većim brojem članova i simpatizera koji se širom BiH pridružuju ovoj političkoj platformi.

Na neformalnom druženju  u Tešnju, najavljeno je skoro održavanje Osnivačke skupštine Općinskog odbora za ovaj grad i izlazak na predstojeće lokalne izbore.

Ovo je druženje, razmjena iskustava i unaprjedjenje kadrovske politike i pripreme za zvanično formiranje Općinskog odbora  stranke i priprema za lokalne izbore u oktobru ove godine-kazao je za „Afirmativa portal“  predsjednik IO Snage naroda za Tešanj Adil Halilović.

On je kazao kako će do formiranja OO doći  u narednih sedam dana što će značiti i zauzimanje aktivne uloge u političkom životu općine Tešanj, okupljanje opozicije i predlaganje zajedničkog kandidata za načelnika Općine tešanj.

Afiramtiva portal: Kažete opozicija, dakle svi osim SDA?

„Da opozicija uz oderedjene političke  subjekte koji su formirani, ali naravno SDA ne gledamo kao neprijatelja. To su za nas ravnopravni politički subjekti sa kojima ćemo razmjenjivati političke ciljeve s ciljem unaprjedjenja lokalne zajednice-kazao je Halilović.

Događaju  je prisutvovao i predsjednik stranke „Snaga naroda“ i aktuelni ministar MUP-a FBiH Ramo Isak koji je priznao da je prijatno iznenadjen odzivom, interesom i masovnošću koju stranka ima iz dana u dan.

-Sada već imamo stranku formiranu u većini kantona, u svim opoćinskim i gradskim sredinama imamo inicijativne odbore i oni rade na organizaciji skupština i mi se nadamo da ćemo u 90 posto kantona u FBiH izaći na lokalne izbore. U RS vodimo značajne aktivnosti. Kratak je rok do izbora, ali je sigurno da ćemo za opće izbore izaći na teritoriji čitave BiH-kazao je za naš portal Isak.

On naglašava da ne sumnja u uspjeh jer je, kaže, riječ o projektu zasnovanom na radu.

„Vi znate da je Vlada ZDK, sa četiri naša minsitra bila najuspješnija Vlada u u zadnjih 30 godina. Tako da smo dokazali da kvalitetnim radom i one koji nisu zainteresovani da rade možemo natjerati da rade. Evo sada sa partenrima u vlasti radimo bez problema i sve ide onako kako treba-kazao je Ramo Isak.

Izvor: afirmativa.ba