Skandal: Bivši policijski čelnici u Zenici prikrivali Kasumovićeve nezakonitosti!

Skandal: Bivši policijski čelnici u Zenici prikrivali Kasumovićeve nezakonitosti!

Posljednjih nekoliko mjeseci javnost u Zenici mogla je svjedočiti grčevitoj borbi zeničkog gradonačelnika, Fuada Kasumovića, da opstruira promjene u rukovodećim strukturama policije u Zenici. Najviše se zalagao, ne birajući sredstva, da na funkciji ostavi načelnika PU I Admira Gazića koji je punih 13 godina proveo na toj funkciji. U kuloarima se pričalo da Gazić I ta struktura u policiji prikrivaju mnoge nezakonitosti Fuada Kasumovića, ali niko nije htio, ili smio, da ponudi konkretne dokaze. Nekoliko mjeseci nakon odlaska Admira Gazića s mjesta načelnika PU I dokazi se počinju pojavljivati.

Jedan od očitih primjera zataškavanja nezakonitosti Fuada Kasumovića je događaj iz maja 2017.godine, dan prije mjeseca Ramazana. Zašto naglašavamo početak Ramazana, zato što je noć uoči Ramazana zenički gradonačelnik vozeći u alkoholiziranom stanju sletio s ceste u selu Sebuje, a to uopće NIJE PISALO U POLICIJSKOJ INFORMACIJI koju potpisuje Admir Gazić. Srećom, uspjeli smo doći do dokumentacije i izvještaja iz PVJ u kojoj jasno i detaljno sve piše, tako da ….prosudite sami na osnovu onoga što ćemo prikazati u nastavku teksta:

 

Na osnovu interne dokumentacije zeničkih vatrogasaca i onoga što piše u informaciji iz policije jasno se vidi ko je, a ne znamo zbog čega, obmanjivao javnost i štitio pijanog Kasumovića koji je mogao ugroziti nečiji život vozeći u takvom stanju. Nažalost, ovo nije jedini slučaj, uskoro objavljujemo mnogo šokantnija otkrića povezanosti bivšeg rukovodstva zeničke policije s osumnjičenikom za organizirani kriminal, Fuadom Kasumovićem…