Rusmir Isak preuzeo dužnost direktora KPD Zenica

Rusmir Isak preuzeo dužnost direktora KPD Zenica

Rusmir Isak preuzeo je dužnost direktora KPD Zenica kojim će rukovoditi naredne četiri godine. “Bez obzira na medijski linč i izazove koji su me pratili prethodnih dana tj. od dana kada sam imenovan za direktora Kazneno-popravnog zavoda Zenica, ostajem ustrajan u namjeri da funkciju direktora obavljam profesionalno i časno.

Već sam održao niz konstruktivnih sastanaka s odličnim timom saradnika, detaljno sam obišao svaki segment Kazneno-popravnog zavoda Zenica i upoznao se s izazovima s kojim se susreće zavod kojim rukovodim.

Moj cilj je voditi zavod čvrstom rukom, ali pravedno i empatično. Nema, ne smije i neće biti nedodirljivih i privilegovanih. Kao direktor, vjerujem u pružanje prilika osuđenicima za ispravljanje grešaka i ponovno uključivanje u društvo zbog čega će se posebno voditi računa o pravu na čovječno postupanje.

Fokus će biti na obrazovanju, profesionalnom razvoju, resocijalizaciji i smanjenju recedivizma. Uskoro ću sa zadovoljstvom transparentno prezentirati medijima i građanima Bosne i Hercegovine kako se profesionalno, časno i dostojanstveno obavlja ova važna funkcija.” kazao je Isak.

FB/Rusmir Isak