Ramo Isak: Želim da mi se dostavi detaljan izvještaj o zapošljavanju u KBZ (VIDEO)

Ramo Isak: Želim da mi se dostavi detaljan izvještaj o zapošljavanju u KBZ (VIDEO)

Na današnjoj sjednici Skupštine ZDK, zastupnik doc.dr.sc. Ramo Isak postavio je nekoliko pitanja i inicijativa.

Jedna od njih odnosi se na Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK da se omogući upis većeg broja učenika u tehničke, a i druge srednje škole u ZDK. Prema njegovim riječima, evidentna je svakodnevna sve veća zainteresiranost učenika za upis u tehničke škole, a što je logična posljedica tehničko-tehnološkog razvoja i orijentacije privrednog razvoja i potencijala ovog kantona, ali i široke mreže tehničkih fakulteta na Univerzitetu u Zenici.


Također, gosp. Isak uputio je i pitanje JU Kantonalnoj bolnici Zenica te zatražio podatke u zadnje dvije godine koliko je primljeno medicinskog, a koliko ne medicinskog osoblja, koliko je primljeno u stalni radni odnos, koliko privremeno i koliko je medicinskog osoblja napustilo i otišlo da radi van BiH i upozorio na jednakost i transparentnost u zapošljavanju, a zatim zatražio detaljan izvještaj do naredne sjednice poimenično.


Također, u svom obraćanju zahvalio se na dosadašnjoj podršci te najavio skoro usvajanje inicijative za naknade za porodilje, usklađivanje naknade za topli obrok u skladu sa Zakonom…
Kompletno obraćanje pogledajte na videu:

Izvor: Kakanjinfo