Ramo Isak odbrusio članici CIK-a BiH Vanji Bjelici – Prutini: Zastave s ljiljanima odreći se neću!

Ramo Isak odbrusio članici CIK-a BiH Vanji Bjelici – Prutini: Zastave s ljiljanima odreći se neću!

Na današnjoj sjednici Centralne izborne komisije, članica Vanja Bjelica – Prutina tražila je između ostalog da se stranci Snaga naroda dostavi zahtjev za izjašnjenje, da li je riječ o korištenju govora mrženje “s obzirom da su u spotu korištene zastave koje nisu državne i isticano oružje“.

U spotu pjesme “Snaga naroda” vide se zastave Republike BiH pod kojom je BiH 1992. primljena u UN, dok se nikakvo oružje ne istiće niti vidi u spotu.

Na sve to reagovao je Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova i predsjednik Snage naroda čiji tekst prenosimo u cjelosti:

“Članici Centralne izborne komisije BiH Vanji Bjelici – Prutini, koja se dovodi u vezu sa Srpskom demokratskom strankom (SDS), smeta zastava Republike Bosne i Hercegovine u spotu Snage naroda.

Ne postoji novac i ne postoji kazna koju mi možete izreći, a koja će me natjerati da se odreknem zastave s ljiljanima.

Zastava Republike Bosne i Hercegovine za mene nema cijenu. Ako treba da plaćam kazne – plaćat ću, ali zastave s ljiljanima odreći se neću.

To je zastava pod kojom je moja zemlja 22. maja 1992. godine primljena u Ujedinjene nacije (UN). To je zastava pod kojom smo sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine. To je zastava pod kojom smo, braneći se, izgubili naše najmilije.

Boga mi, nećete.”

FB: Ramo Isak