Ramo Isak: NES će opravdati povjerenje svojih birača

Ramo Isak: NES će opravdati povjerenje svojih birača

Nakon objavljivanja konačnih nezvaničnih rezultata ovogodišnjih Općih izbora u našoj zemlji, i definitivno je potvrđeno da će Narodni evropski savez u narednom sazivu Skupštine Zeničko-dobojskog kantona imati dva zastupnika, i to Ramu Isaka iz Zenice, te Alminu Sivić iz Tešnja, dok je i aktuelni kantonalni ministar Arnel Isak osvojio mandat u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

– Naravno da smo na osnovu svega onoga što smo u proteklom periodu uradili na prostoru ZDK-a očekivali veću podršku građana na proteklim izborima, ali birači očito i ovaj put nisu glasali za djela, nego su podlegli populističkim predizbornim izjavama pojedinih političara. Ipak, moramo istaći da je NES poboljšao svoj rezultat u odnosu na prethodne Opće izbore u BiH, što se nažalost nije odrazilo na povećanje broja zastupnika u ZDK, ali to nas nimalo neće pokolebati jer ćemo i u narednom periodu nastaviti da radimo onako kako najbolje znamo, a to znači za dobrobit svih naših građana, istakao je doc. dr. Ramo Isak, predsjednik Regionalnog odbora Narodnog evropskog saveza.


– Zahvaljujemo se svima onima koji su nam ukazali svoje povjerenje i koji su u nama prepoznali snagu koja će ih predstavljati u rješavanju njihovih životnih problema, poručio je Ramo Isak, dodavši da je posebno ponosan što je aktuelni kantonalni ministar Arnel Isak direktno glasovima birača prošao u Parlament FBiH, jer će na tom mjestu imati priliku da dodatno potvrdi sjajne rezultate koje je u protekle tri i po godine ostvario u Vladi ZDK-a.