Prvorazredni skandal u režiji Kasumovićevih klimoglavaca: I Nagrada Zenice postala je privatno vlasništvo, dodjeljuju je poslušnim policajcima iz Sarajeva!

Prvorazredni skandal u režiji Kasumovićevih klimoglavaca: I Nagrada Zenice postala je privatno vlasništvo, dodjeljuju je poslušnim policajcima iz Sarajeva!

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, nakon što je raskrčmio veliki dio gradskog građevinskog zemljišta na kojem svakodnevno niču nelegalne zgrade njemu odanih tajkuna, ta nekon što je započeo prodaju stanova u vlasništvu Grada, Kasumović je u stilu pravih samoprozvanih vladara života i smrti na određenom području-u ovom slučaju Zenici, otišao je i korak dalje u autokratskom upravljanju svime što je zeničko, privatizirao je i Nagradu Zenice.
Nagrade Zenice su nešto što je trebalo ostati neuprljano autokratskom vladavinom Fuada Kasumovića I njegovih klimoglavaca u Gradskom vijeću, ali nažalost nije. Nakon što mu nije uspjelo da, vjerovali ili ne, sebi dodijeli nagradu prošle godine za, samo on zna, šta, ove godine je odlučio da nagradi svog odanog poslušnika iz Federalne uprave policije-detašman Zenica, Nermina Šehovića koji je zajedno sa Kasumovićem “lovio” svjedoke po Gradskoj kafani u Zenici i pokušao da od njih iznudi iskaze kojima bi svom vladaru Kasumoviću priskrbio olakšavajuće okolnosti u istrazi o organiziranom kriminalu koju vodi Kantonalno tužilaštvo ZDK. Kao i u ranijim tekstovima o kriminalu Kasumovića i njegovom uticaju na dio pravosuđa i policije, naravno i ovaj put ćemo ponuditi konkretne dokaze.
“Bio je 20. septembar kada se Kasumović u Gradskoj kafani u Zenici sreo sa šefom zeničkog detašmana Federalne uprave policije Nerminom Šehovićem. Nadzorne kamere su snimile taj sastanak, a na snimku se vidi da je Kasumović tada prišao Zeničaninu Nedimu Šestiću, tražeći od njega da odu u Federalnu policiju i da kaže kako je čuo da “SDA pakuje gradonačelniku Zenice” hapšenje. Treba napomenuti da je upravo FUP bila prva policijska agencija koja je vodila istragu u ovom slučaju, ali da je, zbog sumnji u zloupotrebe, na kraju ta institucija isključena iz slučaja.
“Nakon što je FUP isključen iz daljeg postupanja osumnjičeni organizator i vođa grupe za organizovani kriminal Kasumović Fuad se sastajao, a što potvrđuju i službene zabilješke sa inspektorima FUP-a Šehović Nerminom i još jednom inspektoricom u prostorijama Gradske kafane dana 20.9.2021. godine te je isti uticao na inspektore da pozovu Šestić Nedima u prostorije Detašmana u Zenici i da se isti sasluša na okolnosti u vezi sa postupanjem inspektora SIPA-e u istrazi u kojoj postupaju po nalogu Tužilaštva”, navedeno je u prijedlogu za određivanje pritvora koji je Kantonalni sud, postupajući u oba stepena, prihvatio.
Šestić je kasnije, 4. oktobra, postupajućoj tužiteljici potvrdio da je Fuad Kasumović bio sa inspektorom Nerminom Šehovićem, da su ga, potom, pozivali u Detašman FUP-a u Zenici i da su od njega traženo da svjedoči o tome kako “SDA stoji iza istrage” u slučaju Zenicatrans. Navode ovog svjedoka je potvrdio i snimak sa nadzornih sa Gradske kafane, kao i službene zabilješke i poziv koji mu je uručen za svjedočenje.” – objavljeno je na portal ISTRAGA.BA uz objavu autentične dokumentacije iz Tužilaštva ZDK
Zbog ovoga Tužilaštvo SBK vodi istragu protiv dvojca Kasumović-Šehović, a radi svega navedenog Kasumović se, uz sve ostalo što mu je pogodovao i pokušao da pogoduje, inspektoru FUP-a Nerminu Šehoviću iz Sarajeva želi odužiti dodjeljivanjem Nagrade Zenice što je prvorazredni skandal i privatiziranje nečega što nije smio niko, pa ni Fuad Kasumović.
Javno pitamo Fuada Kasumovića, ŠTA JE NERMIN ŠEHOVIĆ URADIO ZA ZENICU I ZENIČANE da mu preko svojih poslušnika (o čijim “zaslugama” slijedi nova priča) u Komisiji za dodjelu priznanja, daješ NAGRADU ZENICE ???? ŠTA???
Poređenja radi, ove godine je jedan od dobitnika Nagrade Zenice i zeničanin Fahrudin Čančar, komandant jedinice “Manevar”, čovjek koji ima ogromne ratne zasluge u odbrani Zenice i BiH, čovjek čija je privatna firma poznata u cijelom svijetu i na najbolji način prezentuje Zenicu i BiH….i još mnogo razloga zbog kojih je Fahrudin Čančar potpuno zasluženo među dobitnicima Nagrade Zenice.

Sramite se Fuade Kasumoviću, sramite se svi vi koji ste pristali na ovakvo poltronstvo i ponižavanje nešega što niko nema pravo…Vi ste sramota Zenice!!!