Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u ZDK počinje 7. marta

Program obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja u ZDK počinje 7. marta

Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je ugovore o organizaciji i realizaciji Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja (POPOiO) sa 14 javnih i privatnih predškolskih ustanova sa područja ovog kantona, koje su uključene u realizaciju ovog programa.

Vrijednost ugovora je oko 500.000 KM, a ugovorima su uređeni međusobni odnosi između ovog ministarstva i predškolskih ustanova u okviru pripreme, organizacije, realizacije i evaluacije POPOiO-a koji će se realizirati u prostorijama predškolskih ustanova, te centralnim i pripadajućim područnim školama koje imaju adekvatne uslove.

Predstavnici predškolskih ustanova su izrazili zahvalnost za saradnju i potpisivanje ugovora, koji smatraju velikim iskorakom u organizaciji navedenog programa.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić izrazio je zadovoljstvo zbog poboljšanja epidemiološke situacije, jer POPOiO nije realiziran protekle dvije godine zbog pandemije virusa kovid.

-POPOiO počinje u ponedjeljak, 07. marta s 2.552 upisane djece. Predviđeno je da traje 180 školskih časova i trebao bi biti realiziran do kraja maja – rekao je ministar Kozlić.

Press služba ZDK