Privredna komora ZDK: Javni poziv nezaposlenim osobama sa područja ZDK

Privredna komora ZDK: Javni poziv nezaposlenim osobama sa područja ZDK

JAVNI POZIV NEZAPOSLENIM OSOBAMA SA PODRUČJA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA ZA UČEŠĆE U REALIZACIJI PROJEKTA: „AKTIVNE MJERE ZAPOŠLJAVANJA U ZENIČKO-DOBOJSKOM KANTONU ZA 2022. GODINU“

Projektom je predviđena obuka i zapošljavanje 35 nezaposlenih osoba sa evidencije JU Službe za zapošljavanje ZDK, za slijedeća zanimanja:

  • CNC – OPERATER;
  • OBRAĐIVAČ PLASTIKE;
  • ŠIVAČ.

Svi troškovi obuke su pokriveni projektnim sredstvima. Teorijski dio obuke će realizirati nastavnici srednjih stručnih škola, dok će se praktična obuka realizirati u radionicama kompanija.

Glavni cilj projekta je unaprijediti sektor neformalnog obrazovanja i obrazovanja odraslih u cilju povećanja konkurentnosti BH privrede, kao i zapošljavanje u formalnom sektoru, i to putem daljnjeg poboljšanja ljudskih i materijalnih resursa privrednih komora radi stvaranja opisa zanimanja i organiziranja pripreme ispitnih instrumenata, provođenja ispitivanja i certificiranja uspješnih kandidata, drugim riječima, uvođenja osnova standarda kvalitete koji će komore koristiti u procesima obuke. 

Na ovaj Poziv se mogu prijaviti sve nezaposlene osobe koje se nalaze na evidenciji JU Službe za zapošljavanje ZDK i koje su zainteresirane da prođu obuku i zasnuju radni odnos, za zanimanja: CNC-operater, obrađivač plastike i šivač. 

Javni poziv ostaje otvoren do popune 35 radnih mjesta odobrenih ovim Projektom. 

Za sve dodatne informacije vezane za uključenje u realizaciju aktivnih mjera zapošljavanja, molim da nas kontaktirate putem brojeva telefona: 032/465-851, 032/465-855 ili putem mailova: pkzedo@bih.net.ba ili njusufhodzic@pkzedo.ba, kontakt osoba je Nedžad Jusufhodžić.

Izvor: pkzedo.ba