Pretučen federalni zastupnik i vlasnik zeničke zaštitarske agencije “AE” Eldin Vrače!

Pretučen federalni zastupnik i vlasnik zeničke zaštitarske agencije “AE” Eldin Vrače!

Federalni zastupnik Eldin Vrače napadnut je u Zenici, saznaje Raport.

Prema zabilješci MUP-a ZDK, koju je Raport imao u uvid, M. A. i A. Š. su 4. juna oko jedan sat ujutro u objektu Carpe Diem u Zenici, čiji je vlasnik, pretukli federalnog zastupnika i vlasnika zaštitarske agencije AE sigurnost Eldina Vračeta. Policija je izašla na lice mjesta, izvršila uviđaj, a protiv dvojca pokrenut postupak.

Vrače je nakon napada završio i u bolnici.

On je za Raport potvrdio ovo, međutim ima malo drugačiju verziju događaja.

“Nisu bila dva, nego četiri lica. Ne znam još uvijek, vjerujet ja još uvijek ispitujem detalje. Nije to bio napad, ali jeste bio napad. Ja bi to sačekao malo još dok se ispita i kroz policiju i kroz infrastrukturu u obavještajnoj da vidimo šta je to”, kaže Vrače.

“Ja sam u bolnici vadio ozljedni list. Ali, još uvijek faza ispitivanja. Ne znam šta je razlog da li su političke nesuglasice ili nešto drugo. Ja još uvijek nisam dobio poziv iz policije. Prerano je pričati o tome, jer mislim da.. Ne znam”, rekao je Vrače.

“Nije bio to nikakav napad prirode da me neko htio ubiti, neko me htio provocirati. Ja ću zapisati Vaš broj. Čekam dva do tri da vidim hoće li me iz policije zvati. Ja imam drugu priču za to sve, da sam ja izložen reketiranju. Volio bih da se tu spusti tu lopta dva-tri dana samo da vidim hoće li me iko pozvati, jer ću ja onda pokrenuti aktivnosti preko Federalne uprave policije”, navodi on.

“Ja mislim da ima nešto drugo, jer ja nisam samo poslanik nego sam i privrednik. Mislim da mi se ovo već dešava od zime, a nemam jednog zapisnika. Pa evo čekam da vidim, ko to mene hoće da reketira”, zaključio je on na kraju.

Izvor: raport.ba