Premijer USK poručio Konakoviću i Forti: Zaboravljate da mi Krajišnici nikada nismo bili podanici, a izdaju posebno kažnjavamo

Premijer USK poručio Konakoviću i Forti: Zaboravljate da mi Krajišnici nikada nismo bili podanici, a izdaju posebno kažnjavamo

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić rekao je da, prema provjerenim informacijama u USK traju intenzivni i konkretni pregovori o formiranju vlasti koje predvode Halil Bajramović (NiP) i Jasmin Hušić (Naša stranka).

U okviru tih dogovora već je utvrđeno da bi novi mandatar Vlade trebao biti Kemal Hrnjić (NiP), dok bi najveći broj ministarstava pripao SDA, a potom DF-u, Našoj stranci i POMAK-u.
“Valja naglasiti činjenicu da su najuključeniji i svakako najviše lično zainteresirani za ovakvu raspodjelu vlasti, uz Bajramovića, Jasmin Hušić (NS) i Zikrija Duraković (POMAK)”, navodi se u reakciji Ružnića.


Dodao je da, s obzirom da u USK predstavnici NiP-a i Naše stranke očigledno ignorišu postojanje koalicije na federalnom nivou, nameće se zaključak da lideri ovih stranaka Elmedin Konaković i Edin Forto pokušavaju diciplinirati Narodni evropski savez i stavljaju cijeli USK u okvire provincije za koju oni najbolje znaju šta joj je potrebno i kako treba funcionirati.

“Pri tome zaboravljaju da smo mi Krajišnici, koji nikada nikome kroz historiju nismo bili bili podanici. Jednako su nam mrski i podanički mentalitet i izdaja, koje znamo uočiti mnogo prije nego što nam se bilo šta nametne. Izdaju posebno kažnjavamo, a što će se vjerovatno ispostaviti i u ovom slučaju”, dodaje Ružnić.

Naglasio je da su u protekle četiri godine dokazali i zorno pokazali kako se ostaje uz svoj narod u najtežim situacijama, kako se radi bez odmora i stajanja, kako je najvažnije i jedino bitno da građani dožive rezultate vlasti koja radi za njih.

“Mi nismo od velikih riječi, zabavnih statusa na društvenim mrežama i ne posjedujemo medije, jer o nama govore naši radni rezultati i to je najveća razlika između nas i ostalih političkih opcija. Narodni evropski savez svoju misiju nastavlja na istim principima i sve odgovore na ova pitanja sigurno ćemo dati u najkraćem vremenskom periodu od najviše sedam narednih dana, jer mi nismo samo predstavnici ovog naroda već dio njega”, poručio je Ružnić.

Izvor: direktno.ba