Premijer Mirnes Bašić čestitao Dan policije ZDK

Premijer Mirnes Bašić čestitao Dan policije ZDK

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je ministru unutrašnjih poslova Dariju Pekiću, policijskom komesaru Rusmiru Šišiću, policajkama i policajcima te svim uposlenicama i uposlenicima Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova čestitku povodom 15. maja, Dana policije Zeničko-dobojskog kantona.

Iskazao je duboku zahvalnost policiji na marljivosti, posvećenosti i ustrajnosti u obavljanju redovnih, a često i veoma zahtjevnih zadataka, potvrdivši čvrsto opredjeljenje Vlade Zeničko-dobojskog kantona da nastavi kadrovski i materijalno jačati policiju kako bi mogla još uspješnije štititi i provoditi zakone, boriti se protiv svih sigurnosnih izazova i najtežih oblika kriminala te jačati opću sigurnost u zajednici.

-Vlada je posvećena jačanju policije i njene potpune operativne nezavisnosti, jer želimo profesionalnu, efikasnu i dobro opremljenu policiju, koja je u svakom trenutku spremna da odgovori na zahtjevne zadatke i izazove te ostane garant sigurnosti našeg društva – rekao je premijer Bašić.

Odao je posebno priznanje policijskim službenicima koji su dali živote u odbrani Bosne i Hercegovine ili u obavljanju drugih službenih dužnosti.

Press služba ZDK