Predstavnici MZ Vranduk kod ministra Isaka: Razgovarano o problemima mještana, ekipe ministarstva uskoro na terenu

Predstavnici MZ Vranduk kod ministra Isaka: Razgovarano o problemima mještana, ekipe ministarstva uskoro na terenu

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak primio je u svom kabinetu predstavnike Mjesne zajednice Vranduk, sa kojima je razgovarao o ključnim problemima u ovom dijelu kantona. Riječ je o praksi koju, još od početka mandata, ministar Isak provodi sastajući se sa svim predstavnicima građana kako bi zajednički pronašli najbolja rješenja za probleme iz nadležnosti ovog ministarstva.

Predstavnici MZ Vranduk istaknuli su nekoliko ključnih problema, kada je riječ o cestama i cestovnoj infrastrukturi, a kao najveći izdvojili su potrebu za izgradnjom potpornog zida kod podvožnjaka koji vodi u naselje Ljubetovo. Od ministra Isaka su dobili čvrste garancije da će resorno ministarstvo pokušati pronaći najbolja rješenja i da će to uraditi u saradnji s građanima, za što efikasnija rješenja na terenu.

“Sa predstavnicima MZ Vranduk razgovarali smo o svim ključnim problemima i nadamo se da ćemo upravo sa njima, ali i sa ostalim građanima iz ovog dijela kantona, pronaći rješenja koja će zadovoljiti njihove potrebe. Uskoro će predstavnici ministarstva izaći u obilazak terena, kako bi se upoznali sa svim tim problemima iz naše nadležnosti i kako bismo onda dobili još više podataka o tome šta je potrebno riješiti i na koji način je to moguće izvesti. Ali sigurno nećemo niti jednog građanina našeg kantona ostaviti da se sam muči sa rješavanjem problema, nego ćemo uvijek biti ti koji teže da pronađemo rješenja i otklonimo poteškoće”, istaknuo je ministar Isak nakon sastanka.

Izvor: FB/Arnel Isak