Povodom Dana policije ZDK: Delegacija PS “Nemila” posjetila porodicu poginulog policajca

Povodom Dana policije ZDK: Delegacija PS “Nemila” posjetila porodicu poginulog policajca

Delegacija PS “Nemila”, koju je predvodio komandir Salko Plančić, posjetila je porodicu poginulog policajca Hidajeta Brkića koji je poginuo u junu 1994.godine. Iza Hidajeta je ostala supruga  Šefika, sin Anes i kćerka Aldijana. Posjeta porodici poginulog policajca jedna je od aktivnosti povodom Dana policije ZDK koji se u ovom kantonu obilježava svakog 15-og maja.

“Iza našeg kolege ostali su supruga, sin i kćerka koji su danas odrasli i uspješni ljudi što nas raduje. Iza Hidajeta je ostalo mnogo lijepih uspomenaza njegove najmilije, ostalo je mnogo dobro urađenih policijskih zadataka, a sve ovo nas obavezuje da se, ne samo u ovim danima maja, nego svakog dana u godini sjetimo našeg Hidajeta i svih ostalih šehida i poginulih boraca koji su za našu domovinu, Bosnu i Hercegovinu, dali svoje živote.”, kazao je Salko Plančić, komandir PS “Nemila.

Aktivnost PS ”Nemila” jedna je od brojnih aktivnosti Dana policije u ZDK policijskih stanica I uprava s područja kantona, a centralna svečanost povodom Dana policije ZDK bit će upriličena u petak, 13.05.2022.godine u kompleksu Specijalne policijske jedinica MUP-a ZDK u Lukovom Polju.

Izvor: zenicablog.com