Povećane plaće policijskih službenika FUP-a: Osnovica za plaću policijskih službenika FUP-a za 2024. godinu je 425 KM

Povećane plaće policijskih službenika FUP-a:
Osnovica za plaću policijskih službenika FUP-a za 2024. godinu je 425 KM

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić potpisali su danas Sporazum o osnovici za obračun plaća policijskih službenika.

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine ovlastila je federalnog ministra unutrašnjih poslova Ramu Isaka da u ime Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potpiše Sporazum o osnovici za obračun plaća policijskih službenika sa Sindikatom službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Sporazumom o osnovici za obračun plaća policijskih službenika utvrđena je osnovica za obračun plaće u iznos od 425 KM, a što će rezultirati povećanjem plaća policijskih službenika Federalne uprave policije u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak poručio je kako će nastaviti poduzimati aktivnosti na poboljšanju statusa policijskih službenika Federalne uprave policije, a posebno je istakao važnost njegovanja jedinstva policijskih službenika, državnih službenika i namještenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Predsjednik Upravnog odbora Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Mihret Rotić zahvalio se ministru Isaku na zalaganju i aktivnostima koje poduzima kako bi se poboljšao status policijskih službenika i ojačao rad Federalne uprave policije.

„Ovom prilikom zahvaljujemo se premijeru Nerminu Nikšiću i kompletnoj Vladi Federacije BiH, a posebno Vama zbog iskrenog zalaganja da se ojača rad Federalne uprave policije i kompletnog Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova“, poručio je Rotić.