Potres u Hercegovini: Poginula je jedna osoba, nekoliko ozlijeđenih, zbraja se materijalna šteta

Potres u Hercegovini: Poginula je jedna osoba, nekoliko ozlijeđenih, zbraja se materijalna šteta

U razornom potresu magnitude 6.1 po Richteru koji je sinoć zadesio BiH smrtno je stradala jedna osoba, a nekoliko osoba je zadobilo lakše ozlijede, potvrdio je Feni Pero Pavlović, glasnogovornik Operativnog centra Civilne zaštite HNŽ-a.

Prilikom potresa nastala je materijalna šteta na ruševnim objektima te odroni na putnim pravcima Stolac – Mostar, Stolac – Neum, Stolac – Ljubinje i Stolac – Berkovići.

Tijekom noći djelatnici Komunalnog Stolac i DVD Stolac su raščišćavali prometnice po gradu uslijed pada žbuke i kamenja sa ruševnih zgrada.

Na području Čapljine na više objekata je nastala materijalna šteta, kao i na više parkiranih vozila, uslijed pada crijepa, a medicinsku pomoć u Domu zdravlja Čapljina zatražile su četiri osobe s lakšim ozljedama.

Nadalje, na području Mostara u Titovoj ulici došlo je do manjeg urušavanja cigle i građevinskog materijala s krova objekta na prometnicu.

Pavlović je naglasio kako je joj uvijek prerano govoriti o točnim iznosima pričinjenih šteta.

– Još uvijek je prerano govoriti o iznosima pričinjenih šteta jer je sada potrebno da na lice mjesta izađu povjerenstva iz jedinica lokalne samouprave. Oni će to učiniti tijekom dana i u narednim danima napraviti jedno cjelovito izvješće o iznosima šteta u svakoj od jedinaca lokalne samouprave koje su stradale u potresu – kazao je Feni Pavlović.

FENA