Potpisan ugovor s izvođačem radova, osigurano održavanje regionalnih cesta R467 i R468

Potpisan ugovor s izvođačem radova, osigurano održavanje regionalnih cesta R467 i R468

Na osnovu okvirnog sporazuma iz 2021. godine, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak potpisao je danas ugovor o redovnom i zimskom održavanju regionalnih cesta R467 i R468. Riječ je o cestama koje se, većim dijelom, protežu kroz općinu Olovo, te je obezbjeđivanjem održavanja ovih cesta osigurana bezbjednost saobraćanja na cestama u ovom dijelu kantona.

Ministar Isak ugovor je potpisao sa predstavnikom preduzeća Porobić d.o.o. Zavidovići, koje će u narednom periodu održavati ove regionalne ceste.

Ugovorom je predviđeno redovno i zimsko održavanje regionalnih cesta R467 Ribnica-Olovo-Han Pijesak (granica Federacije) i R468 Olovo-Sokolac (granica Federacije). Ugovor je zaključen na period do marta 2023. godine.

Ukupna dužina regionalnih cesta koje će biti održavane, prema ovom ugovoru, iznosi 67,58 kilometara;

Prema ovom ugovoru redovno održavanje regionalnih cesta bit će obavljeno u navedenom periodu s ciljem održavanja prohodnosti, tehničke ispravnosti cesta i sigurnosti prometa na njima. Ugovorom je izvođač radova prihvatio blagovremeno i kvalitetno izvođenje svih ugovorenih radova, te je obavezan da radove izvrši kvalitetno i na način da osigurava stalni bezbjedan promet na putu.

Izvor: FB/Arnel Isak