Policijski službenici PS Maglaj pokazali visok stepen profesionalizma

Policijski službenici PS Maglaj pokazali visok stepen profesionalizma

Dana 09.01.2022. godine oko 06:00 sati u mjestu Maglaj na regionalnom putu Maglaj – Doboj od strane policijskih službenika PS Maglaj zaustavljeno je putničko motorno vozilo marke “Jeep”, registarskih oznaka K70-J-955 kojim je upravljao Alić Muhidin, bivši federalni ministar MUP-a Federacije BiH, parlamentarac BiH i visoki funkcioner Stranke za BiH.

Izvršenom kontrolom na licu mjesta policijski službenici PS Maglaj utvrdili su da vozilo kojim upravlja Alić Muhidin nije registrovano dok su zatečene tablice na vozilu registarskih oznaka K70-J-966 privremeno oduzete zbog sumnje da se radi o krivičnom djelu.

Odmah je usljedila intervencija menadžmenta PS Maglaj kako bi se događaj zataškao ali su postupajući policijski službenici odbili takvo naređenje i evidentirali navedeni događaj u raspoložive evidencije PS Maglaj.

Ovo nije prvi slučaj zloupotrebe od strane policijskih službenika PS Maglaj, ako uzmemo u obzir predmet Blitović Damir koji je osuđen pravosnažno za krivično djelo “neprijavljivanje krivičnog djela”, predmet Horozović Mirad identičan predmetu Alić Muhidinu, zatim predmet Rakman Mevludin, bliži rođak Alić Muhidina kažnjen zbog zloupotrebe službenog položaja u predmetu “covid 19”, a ne smijemo zaboraviti ni predmet Mehmedović Nihad i drugi koji se još uvijek vodi pred Općinskim sudom u Zavidovićima.

Puna podrška policijskim službenicima PS Maglaj koji časno, pošteno i odgovorno rade svoj posao i koji su pokazali visok stepen profesionalizma i bili odlučni da su pred zakonom svi jednaki jer samo na taj način možemo vratiti vjeru naroda u institucije i osnovna načela zakonitosti i ljudskih prava.

Izvor: Maglajska društveno-politička grupa

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *