Pojedine ulice u Zenici danima u mraku (VIDEO)

Pojedine ulice u Zenici danima u mraku (VIDEO)

Problem javne rasvjete u Zenici se ponavlja iz dana u dan, iz sedmice u sedmicu, iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, nažalost ciklično.

Gradska uprava Grada Zenica je prošle godine u izbornoj kampanji u pojedinim naseljima oko Zenice nelegalno pustila u funkciju javnu rasvjetu koju je odmah poslije izbora morala ugasiti dok se nisu obezbijedile sve saglasnosti i dozvole.

U gradu je već drugačije. Saglasnosti i dozvole postoje, ali ne i firma koja održava. Trenutna situacija je takva da bilo koja ulica ili sokak u 4. gradu po veličini u BiH, kako to voli reći naš gradonačelnik Fuad Kasumović, može ostati u mraku. Do 31.12.2022. godine za održavanje i upravljanje javnom rasvjetom bilo je zaduženo Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica. Već puna dva mjeseca javnu rasvjetu u Zenici niko ne održava. Nažalost, mnoge ulice su u mraku, a najnoviji slučaj je dionica Glavne gradske magistrale i to upravo ona na kojoj se veoma često događaju saobraćajne nesreće u kojim stradaju pješaci.

– Zašto JP za sportske objekte i terene već 2 mjeseca nema potpisan ugovor koji bi im omogućio da održavaju rasvjetu? Koliko nam vrijedi ljudski život? – pita se i vijećnik Gradskog vijeća Elmir Duvnjak putem svog profila na Facebooku.

Dionica GGM-a koja je bez rasvjete je udaljena stotinjak metara od Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u kojem je večeras održana svečana akademija povodom 1. marta Dana nezavisnosti BiH.

Kako večeras, 1. marta na Dan nezavisnosti BiH, izgleda ovaj dio GGM-a pogledajte u video koji je snimio naš sugrađanin Emir S.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0VwfneiuJBVTHAMxaU3eTZNxDgVcscSj2isc6Saz5y42YeF6Hs9TP1mwDyXT6VcSEl&id=1003813921&mibextid=Nif5oz

Izvor: zenit.ba