Isak: Počeli radovi na trajnom rješenju problema odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila

Isak: Počeli radovi na trajnom rješenju problema odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila

Počeli radovi na trajnom rješenju problema odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila

“Za vrijeme mandata kada sam obnašao poziciju ministra Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša ZDK, pokrenuo sam projekat trajnog rješenja problema odvodnje ispod podvožnjaka na lokalitetu Nemila koji je gorući problem ovog naselja.

Nakon provedenih svih neophodnih zakonskih procedura, zaključili smo ugovor sa odabranim izvođačem u vrijednosti od 138.738,60 KM sa PDV-om.

Predviđeno je postavljanje jače, dopunske, pumpe kao i postavljanje tzv. žabljeg poklopca koji će regulisati dotok voda iz korita rijeke Bosne i regulisati kanalizacije u posebnom većem šahtu.

Također sanirati će se 185 metara ceste sa ugradnjom ivičnjaka i novim slojem asfalta, a planirana je i ugradnja nove čelične ograde.
Ovim radovima riješit će se dugogodišnji problem, koji mještanima Nemile otežava svakodnevne aktivnosti, a poseban problem predstavljaju kišni periodi, kada ovaj podvožnjak redovno poplavi. Projektom odnosno nabavkom pumpe za vodu i rješavanjem odvodnje, poplave u podvožnjaku će postati prošlost, a novi asfalt će riješiti probleme na samoj saobraćajnici.” kazao je Arnel Isak.

Više na:

https://fb.watch/jpkUYNXzKg/

Izvor: FB/Arnel Isak