Paraolimpijku Ilmu Kazazić povreda nije spriječila da bude najbolja

Paraolimpijku Ilmu Kazazić povreda nije spriječila da bude najbolja

Naša najbolja alpska skijašica paraolimpijka Ilma Kazazić zabilježila je uspjeh na Evropskom kupu u alpskom skijanju za osobe sa invaliditetom koje je održano od 8. do 13. februara u švicarskom Veysonnazu. 

Ilma se uprkos ozbiljnoj povredi ramene kosti uspjela za nešto više od mjesec dana vratiti na skijašku stazu. Trku u disciplini slalom, koja je održana u veoma teškim uslovima, nedovoljno fizički spremna i sa svim psihičkim pritiscima od moguće ponovne povrede, Ilma je u odvezla skoro u A normi.

U drugoj trci Ilma je zbog veoma teške i zaleđene staze imala manje sreće, ali je to nije spriječilo da postigne najbolji bh. rezultat, barem, kada je u pitanju alpsko skijanje za osobe s invaliditetom.

Ilma kao najbolja bh. paraskijašica, zahvaljujući tom uspjehu i svim dosadašnjim postgnutim rezultatima u njenoj dugogodišnjoj karijeri, očekuje da će dobiti pozivnicu da za nekoliko dana prestavlja Bosnu i Hercegovinu na Praolimpijskim igrama u Pekingu.

Veliku podršku toj mladoj skijašici dao je njen bivši trener Leon Svetlin, koji već dvije godine uspješno trenira paraolimpijski tim NR Kine, gdje će se i održati naredne Praolimpijske igre, saopćeno je iz Ski kluba ILMER.

Izvor: fena.ba