Osnovan Općinski odbor NES BiH Stolac: Želimo biti lideri pozitivnih promjena

Osnovan Općinski odbor NES BiH Stolac: Želimo biti lideri pozitivnih promjena

U Stocu je danas održana Osnivačka skupština Općinskog odbora Narodnog evropskog saveza (NES) BiH Stolac.

Domaćin sastanka bio je Jasmin Hajdarević, predsjednik OO NES-a Stolac, a svečanost su uveličali predsjednik NES-a BiH Nermin Ogrešević, zamjenik predsjednika Ibrahim Hadžibajrić, predsjednik Glavnog odbora Mirza Batalović, te delegat u Domu naroda FBiH Ramo Isak.

Hadžibajrić je predstavio način nastajanja NES-a, te se osvrnuo na projekte koje je uradio kao načelnik Općine Stari Grad.
-Iza nas stoje konkretna djela, koja smo realizirali u mandatima koji su iza nas – poručio je, između ostalog, Hadžibajrić.

Povjerenik NES-a za Regiju Hercegovina Anel Kljako istakao je da ne smijemo imati kompromis s ovim sto se događa.
-U vremenu lažnih autoriteta i lidera, vrijeme je da se vratimo patriotizmu. Vratimo se obrazovanju i pokrenimo procese na bolje u ovoj državi. Stanje u državi moramo mijenjati – mi. NES je nova politička snaga koja baštini timski rad. NES je nezaobilazan politički faktor na području Regije Hercegovina. NES je spoj mladosti i iskustva, nemamo vremena za čekanje. Želimo biti lideri pozitivnih promjena na području ove regije – rekao je Kljako.

Ogrešević je kazao da „kao mladi ljudi na početku naše političke karijere zalagali smo se za to da trebamo predstavljati naš narod i građane“.
-Najbolja rješenja su uvijek najjednostavnija. Ne treba krasti javnu imovinu i novac, bavimo se pitanjima javnog interesa. Težimo ekonomskom razvoju, rastu broja zaposlenja, razvoju zdravstva. Država je zakazala usljed neadekvatnih predstavnika. Ne želimo kritizirati radi kritike, ali stvari se moraju raditi na drugi način. Posljedice današnjih odluka se neće osjećati sutra, ali će osjetiti naša djeca i unuci. Značajniji dio sebe moramo dati zajednici, kako bismo napravili iskorak u napretku naše domovine. Moramo biti snažni, a uz to pošteni i posvećeni razvoju naših institucija. Moramo čuvati historijsko naslijeđe grada Stoca, kao izrazito važnog bh. grada. Samo svojim resursima, kompetencijama i radom sa svojim narodom možemo pokrenuti stvari s mrtve tačke. Ulazak u EU i NATO je jedan on ciljeva kojima NES teži. Evropa nas treba – zaključio je Ogrešević.

Izvor: direktno.ba