Organizirani kriminal u predmetu “Zenicatrans”: Kasumović jedno, dokazi drugo!

Organizirani kriminal u predmetu “Zenicatrans”: Kasumović jedno, dokazi drugo!

Zenički gradonačelnik, lično i preko svojih poslušnika, koristi sve raspoložive resurse i javni prostor da uvjeri javnost da je nevin, da mu se montira proces, da su svi protiv njega, a on žrtva. O tome je, umjesto o programskim ciljevima i platformi stranke koju nema, pričao je i okupoljenim radnicima Gradske uprave i javnih preduzeća koji su morali doći na Osnivačku skupštinu stranke koja nosi njegovo ime, BHI “Kasumović Fuad”.

Međutim, stvarnost je u potpunosti drugačija, odnosno argumenti koji su neoborivi i koji će jedini u konačnici presuditi da su osumnjičenik za organizirani kriminal, Fuad Kasumović i ostalih deset osoba, krivi za kriminal učinjen u JKP “Zenicatrans-prevoz putnika”,ali i drugim predmetima o kojima ćemo uskoro pisati.

Dok Kasumović pokušava ubijediti sebe, pa onda i sve ostale da Autobuska stanica nikad nije bila u vlasništvu Zenicatransa, dokumenti iz 1974.godine otkrivaju pravu istinu, a to je ko je vlasnik i ko je gradio Autobusku stanicu.

Iz priložene dokumentacije jasno je sve, samo osumnjičeniku za organizirani kriminal nije. U prilog našim tvrdnjama kako na sve moguće načine pokušava obmanuti javnost, što mu je nažalost uspijevalo u mnogo ranijih slučajeva, pokazat ćemo jednu od posljednjih objava na zvaničnom FB nalogu Fuada Kasumovića i Gradske uprave koji je Kasumović odavno privatizirao za svoju jeftinu propagandu.

Obzirom da slike uvijek govore više od hiljadu riječi, ostavljamo našim čitateljima da sami prosude po slikama i dokazima šta je čije, ko ne govori istinu i obmanjuje javnost…

Uskoro novi dokazi o ovom, ali i drugim kriminalima sa, uglavnom, istim glavnim likovima.

Foto: Raport.ba