Optužnica potvrđena: Kasumović i njegova kriminalna hobotnica uskoro na zasluženoj optuženičkoj klupi

Optužnica potvrđena: Kasumović i njegova kriminalna hobotnica uskoro na zasluženoj optuženičkoj klupi

Sudija za prethodno saslušanje Kantonalnog suda u Zenici danas je konačno potvrdio optužnicu koju je javnost dugo očekivala, kojom su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i njegova kriminalna hobotnica optuženi za teška krivična djela, organizovani kriminal i zloupotrebu položaja.

Zapravo, cijeli samoprozvani kralj Zenice i njegovi poslušnici uskoro će se sa optuženičke klupe odgovarati za čitav niz krivičnih djela kojim su oštetili sve građanke i građane Zenice.

Trudili su se mjesecima poslušni mediji i kvazinovinari koje Kasumović plaća novcem građana „oprati“ svog političkog šefa, a javna je tajna koja se prepričava po zeničkim kuloarima da su mnogi od njih, nakon podizanja i potvrđivanja optužnice, već počeli polako okretati leđa svom dojučerašnjem šefu.

Kako stoji u optužnici, šef ove kriminalne hobotnice optužen je radi organizovanog kriminala, odnosno organizovanje kriminalne grupe koja se u slučaju Zenicatrans bavila zloupotrebom položaja ili ovlaštenja, prouzrokovanjem stečaja, krivotvorenjem službene isprave i nesavjesnim radom u službi.

Uzalud se kriminalni šef Zenice pokušavao braniti od dana kada ga je uhapsila SIPA do danas pokušavao odbraniti pred očima javnosti, optužujući sve oko sebe da su kriminalci, zloupotrebljavajući inspekciju da napada one koji su jasno ukazivali na njegov kriminal, prijeteći građanima i baveći se svim osim svojim poslom. Njegova propagandna mašina, predvođena ličnim mu Gebelsom koji je spreman na sve da odbrani šefa, radila je danonoćno kako bi pronašla i posljednju slamčicu spasa, pa su svim sredstvima napadali sve i svakoga. No, kako bumerang uvijek nađe vlasnika, potvrda optužnice zapravo je najbolje pokazala da su Kasumović i njegovi propagandisti sve vrijeme pričali sami o sebi, opisujući vlastiti kriminal, prijetnje, ucjene, zastrašivanje građana i zaposlenika Gradske uprave, grube zloupotrebe.

Svako sa imalo savjesti i morala kada bi saslušao sve što mu se stavlja na teret odmah bi podnio ostavku i napustio bilo kakvu javnu funkciju, ali ne i Fuad Kasumović, koji se na državne jasle zakačio još prije više od dvadeset godina i koji kao pijavica sisa novac koji građani mukotrpnim radom, kroz poreze i doprinose, uplaćuju u budžet grada Zenica.

Ipak, pravda je spora, ali itekako dostižna i sigurno je da dolazi vrijeme kada će Kasumović i njegovi podanici završiti iza rešetaka i to će biti jedinstven primjer u BiH kako je zatvorska kazna jedan grad oslobodila tiranije i javašluka.

Izvor: direktno.ba