Održana Osnivačko-izborna Skupština Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš

Održana Osnivačko-izborna Skupština Općinske organizacije Narodnog evropskog saveza (NES) Vareš

Danas je u općinskoj sali u Varešu održana Osnivačko-izborna skupština Općinske organizacije NES-a Vareš. Skupštini su prisustvovali članovi NES-a, simpatizeri stranke, kao i gosti iz Kantonalnog odbora Regije 3, kojima se ovim putem zahvaljujemo na dolasku.

Na spomenutoj skupštini za predsjednika OO NES-a Vareš izabran je gospodin Šaban Ibrišimović, za potpredsjednika gospodin Adis Likić, za predsjednicu Asocijacije žena izabrana je gospođica Dženita Čizmo te za predsjednika Asocijacije mladih Mirel Osmanović. Treba istaći da su sve odluke jednoglasno usvojene.

Izabranim predstavnicima u OO NES-a Vareš želimo puno uspjeha u radu i djelovanju u narednom mandatnom periodu i čestitamo na izboru i prihvatanju funkcija u stranci. Posebno jer se sve to dešava u jednom vrlo turbulentnom političkom trenutku u kojem se nalazi naša država i naša općina, kao i njeni građani u cijelosti, koji su bili ustrajni u percepciji da se za Vareš i državu moramo boriti shodno Ustavu i zakonima koji regulišu funkcionisanje jedine nam domovine, te na tragu istrajne borbe iznalaženja najboljih rješenja za svakog građanina, koji ovdje želi da živi dostojno čovjeku kao u svakom demokratski uređenom društvu.

Narodni evropski savez ima veoma kvalitetne i hrabre ljude, koji žele realizirati ideje našeg naroda. Imamo mlade generacije za koje se vrijedi boriti i živjeti. U narednom periodu učinit ćemo sve da naš rad i djelovanje poluči pozitivan rezultat na izborima, koji nam predstoje. Narodni evropski savez je radio i tek će da radi za interese naših građana i pozitivne promjene u našem društvu. Na Vama je da nas podržite i pružite motivaciju kako bi i dalje uspješno vodili institucije, jer smo dokazali da to možemo!

Pres služba NES-a