Održana osnivačka skupština GO NES Visoko: Brojnost i zajedništvo su snaga koja donosi promjene

Održana osnivačka skupština GO NES Visoko: Brojnost i zajedništvo su snaga koja donosi promjene

Velikim skupom članova i simpatizera Narodnog evropskog saveza, ovog petka u visočkom hotelu Piramida Sunca, održana je osnivačka skupština Gradske organizacije NES Visoko. Skup kojem je prisustvovao veliki broj članova i simpatizera ove stranke potvrdio je snagu Narodnog evropskog saveza u Visokom, što je istaknuto i u uvodnim izlaganjima.

Samoj osnivačkoj skupštini prisustvovali su i brojni gosti iz cijele Bosne i Hercegovine, među kojima su se našli predsjednik NES BiH i gradonačelnik Cazina Nermin Ogrešević, predsjednik Regionalnog odbora NES – Regija 3, zastupnik u Skupštini ZDK-a i delegat u Domu naroda PFBiH Ramo Isak, kao i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikaciju i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a Arnel Isak.

Izborom rukovodstva visočkog ogranka NES-a, na čijem čelu će se nalaziti aktuelni ministar za unutrašnje poslove u Vladi ZDK-a Dario Pekić, okončan je formalni dio sjednice, a novoizabrani predsjednik GO NES Visoko obratio se prisutnim.

„Narodni evropski savez u Visokom iz dana u dan jača i pokazuje da je pred nama svijetla budućnost, u kojoj ćemo sigurno postati jedna od najjačih političkih opcija u ovom gradu. Naš rad, svakodnevno povećanje broja članova i ovaj večerašnji skup pokazuju naš potencijal i koliko možemo da napravimo u budućnosti, a uvjeren sam da svi mi to zajedno možemo i hoćemo uraditi“, poručio je Pekić na ovom skupu.

Predsjednik Regionalnog odbora NES – Regija 3 Ramo Isak zahvalio se svima koji su podržali osnivanje visočke organizacije NES BiH, istaknuvši kako je nakon večerašnjeg skupa uvjeren da će ovakva organiziranost u Visokom polučiti najbolje rezultate već na narednim izborima.

„Drago mi je da brojnost porodice NES BiH raste i da to vidimo na ovakvim skupovima, kakav je večeras u Visokom. Svim rezultatima u prethodnom periodu, posebno zahvaljujući našim ministrima u Vladi ZDK-a, mi pokazujemo da smo spremi raditi otvoreno, iskreno, časno i pošteno i da zbog toga dobijamo sve veću podršku građana. To je naš recept za uspjeh i ja sam siguran u to da ćemo i na narednim izborima ostvariti velike rezultate. Vi ste naša najveća snaga i ja vjerujem da ćemo zajedno postati vlast koja će donijeti boljitak našim građanima“, istaknuo je Isak.

A da je ovakva ekspanzija NES BiH itekako bitna potvrdio je i predsjednik ove strane Nermin Ogrešević, kazavši da je u svim gradskim organizacijama bitno imati časne i vrijedne ljude koji će donositi promjene. Pojasnio je i nastojanja da NES BiH očuva sigurnost građana cijele BiH, ali i da očuva cjelovitost BiH, što posebno pokazuje kroz pregovore o ustavnim promjenama, što je, kako je posebno istaknuo, ključ budućnosti razvoja cijele države.

Izvor: FB/Arnel Isak