Objavljen tender: 990.000,00 KM za modernizaciju dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri

Objavljen tender: 990.000,00 KM za modernizaciju dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri

Kantonalna direkcija za ceste, koja djeluje u okviru Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline u Vladi ZDK-a, objavila je javnu nabavku 990.000,00 KM vrijednih radova na modernizaciji dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri u Kaknju.

Riječ je dionici ceste R466 Kakanj – Kraljeva Sutjeska – Ponijeri, koja bi trebala biti modernizirana, čime bi se poboljšala komunikacija sa jednim od naljepših izletišta i vikend naselja u ZDK-u, čija popularnost raste iz godine u godinu.

“Ovo je prvi tender koji raspisujemo ove godine za nabavku radova na regionalnim cestama i na ovaj način otvaramo sezonu novih projekata u našem kantonu. Naš cijeli kanton zaslužuje najbolju moguću cestovnu infrastrukturu i naša je namjera da sve putne komunikacije budu u najboljem mogućem stanju. Ovog puta raspisali smo tender za modernizaciju dijela ceste kroz vikend naselje Ponijeri, a nakon okončanih radova nadamo se da ćemo olakšati pristup svim građankama i građanima koji posjećuju Ponijere”, kazao je ministar Arnel Isak istaknuvši svoju opredijeljenost da se što je prije moguće okončaju sve zakonske procedure, kako bi što skorije mogli početi radovi na cestama.

Ovim otvorenim postupkom bit će izabran izvođač radova koji će sa radovima početi već ove godine, a važno je napomenuti da je procijenjena vrijednost okvirnog sporazuma za ove radove iskazana sa PDV-om.

Izvor: FB/Arnel Isak