NSZDK napravio sjajan potez: Svi klubovi u kantonu oslobođeni plaćanja kotizacija i članarina

NSZDK napravio sjajan potez: Svi klubovi u kantonu oslobođeni plaćanja kotizacija i članarina

Večeras je u hotelu “Dubrovnik” u Zenici održana redovna sjednica Skupštine NSZDK. Ova sjednica iz jednog razloga za sve klubove bila je i historijska.

Na sjednici je od 27 pozvanih delegata prisustvovalo 23, a na dnevnom redu bile su četiri tačke. Osim izbora radnih tijela Skupštine, tu je bio i Zapisnik s prošle sjednice, te izvještaj o radu NSZDK, odnosno prihodi i rashodi u 2021. godini. Posljednja tačka bila je u vezi plana za 2022. godinu, odnosno prihoda i rashoda. Treba istaći i da su na sjednici prisustvovali i predstavnici Nogometnog saveza FBiH, Eldin Baković i Mirsad Drljević.

Ono što je sve obradovalo, a što je za govornicom potvrdio predsjednik NSZDK Muris Jabandžić savez je predanim radom obezbjedio prvi puta u historiji NSZDK, ali i u BiH da klubovi nemaju nikakve troškove kada je u pitanju kotizacija prema NSZDK.

Putem sponzora u vidu Vlade ZDK, te firmi”Madi”, Sliško, Adriatic Osiguranje i BH Telecom Zenica obezbjedio je pomoć klubovima u razvoju omladinskog nogometa.

Svi klubovi sa ZDK, negdje ukupno oko 2000 nogometaša u mlađim selekcijama neće plaćati članarine prema NSZDK, dalje, ženski i malonogometni klubovi neće plaćati godišnju članarinu za klub, niti članarinu za registraciju igrača. Te na kraju, kantonalni ligaši u seniorskoj konkurenciji odnosno u Kantonalnoj ligi ZDK neće plaćati godišnju članarinu za klub, a ni članarinu za registraciju seniora.

Ovaj potez NSZDK svakako je za svaku pohvalu i poziv i za ostale kantone/županije da pokušaju uraditi sličan potez, odnosno klubovima u ovim teškim vremenima olakšati egzistiranje, te ih podržati za što i im je i svrha postojanja.

Ovo će kako su kazali na današnjoj sjednici važiti za 2022. godinu, ali vjerovatno će se uz pomoć i drugih sponzora nastaviti i naredne godine, tako da će klubovima u ZDK biti skinuta velika omča oko vrata, te će im olakšati egzistiranje i dalje djelovanje.

Svakako da treba pohvaliti rad nove garniture u NSZDK, na čelu sa predsjednikom Murisom Jabandžićem, potpredsjednikom Stipom Sliškovićem, generalnim sekretarom Safijom Mahmić, tehničkim sekretarom Almom Kovačević, izvršnim odborom NSZDK, ali i ostalima koji su u posljednjih godinu dana podigli rad ovog saveza na znatno veću razinu, nego što je bio to unazad godinama.

Izvor: sportsport.ba