Nastavak rekonstrukcije dionice regionalne ceste Janjići-Grad Zenica (R-445 Zenica-Janjići)

Nastavak rekonstrukcije dionice regionalne ceste Janjići-Grad Zenica (R-445 Zenica-Janjići)

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, Arnel Isak, prisustvovao je početku radova u zeničkom naselju Janjići gdje je u toku nastavak modernizaciji regionalne ceste R-445 Zenica-Janjići.

Riječ je o sanaciji najkritičnijeg dijela ceste u Janjićima koja će biti spojena pješačkom stazom sa dionicom koja je ranije sanirana.

Naime, nakon što je sa izvođačima radova potpisan okvirni sporazum i ugovor o izvođenju radova, sa poboljšanjem vremenskih prilika počeli su radovi na realizaciju projekta vrijednog 347.490,00 KM sa PDV-om.

Ranije je izvršena modernizacija oko 700 metara ceste sa novim asfaltnim zastorom na kolovozu i izgradnja pješačke staze/trotoara i potpornih zidova, te izgradnja dva autobuska stajališta u blizini OŠ Enver Čolaković Janjići.

Sve to je koštalo 505.000 KM a prema riječima mještana, na ovoj dionici regionalne ceste nije se ništa radilo u smislu rekonstrukcije i modernizacije još od prije rata 92-95.godine.

Realizacijom ovog projekta poboljšat će se kvalitet života stanovnika Janjića ali i svih ostalih koji koriste ovaj putni pravac.