Namjerni protokol propusti u obilježavanju Dana nezavisnosti BiH s ciljem stvaranje još većeg razdora?

Namjerni protokol propusti u obilježavanju Dana nezavisnosti BiH s ciljem stvaranje još većeg razdora?

Otkako je došao u Zenicu, unosi razdor, nemir, poziva na sukobe, zavadio je cijele porodice, familije, ali je danas, za Dan nezavisnosti BIH, prevršio svaku mjeru do nivoa da mu se javno treba reći FUJ, Fuade!

Takozvani Kasumovićev pres štab je ustvari fašistička zavadilačka grupa neprijatelja grada poznatih po izazivanju nemira, nereda i nelagode među Zeničanima u slučajevima “zaraza za 8. mart” i “najava zemljotresa”. A šta je ovaj put kriminalno Kasumovićevo okruženje organizvalo?

Zvanični organ Kantona, Skupština i Vlada, pozvali su službenim emailom medijske redakcije i novinare u ZDK na obilježavanje Dana nezavisnosti danas u 10 sati na spomenik Kameni spavač, a u 11 na spomenik Papirna. I logično, jer je Dan nezavisnosti 1. mart vezan za događaje iz posljednjeg rata, Agresije na BiH 92/95, a radi priznavanja i održavanja kontinuiteta državnosti, položeno je cvijeće i na spomenik partizanima iz oslobodilačkog rata 41/45.

Pet sati kasnije, u ponedjeljak kasno popodne, najnovija Kasumovićeva “pudlica”, osoba koja unosi razdor gdjegod stigne putem neformalne viber grupe novinara i medijskih radnika Zenice, koja služi za razmjenu nezvaničnih informacija, uputila je u 15.34 link ka stranici Gradske uprave, na kojoj se upućuje na posve drukčiji raspored, i to zamislite – u 10 na Papirnoj, a u 11 na Kamenom spavaču, dakle “obratno” od već utvrđenog Protokola Kantona.

Već jučer novinari su prokomentirali ovakav postupak namjerom Kasumovića da unese razdor i nemir, jer je do sada, ako se sve dešavalo u isto vrijeme, problem njegovim poltronskim medijima, 072info i zenicainfo (RTVZE) bilo neizvodljivo ili teško izvodljivo da ignorišu ostale koji polažu cvijeće.

Kasumovićevi jedini “uspjesi” u Zenici su cvijeće na mostovima, a po današnjoj reakciji i cvijeće na spomeniku. Zanimljivo je da neko ko sebe naziva “zlatnim ljiljanom”, a nema nijednu ratnu uspomenu niti ga iko zna jednog dana sa ratne linije, prijeti državnim organima da “neće više dopustiti” polaganje cvijeća. I to na spomenik sa koje je UKLONIO zastavu kantona čiji je glavni grad grad kojim on “šerifa” nadamo se još kratko!

Formiranje paralelnih institucija, pa i boračkih organizacija je udžbenički primjer ponašanja petokolonaša i neprijatelja države, a potezi nekrunisanog “Kroolja” Zenice na to ukazuju svakog dana.

Zapamtite, osoba koja je spremna u ovakvoj situaciji da unese razdor, da prijeti “zabranama” i vrijeđa druge, iako je sam izazvao incident, kao i sve dosadašnje, ne zaslužuje ni mnogo manje od toga da vodi “četvrti grad u BIH” kojeg je doveo do toga da njega i Grad zaobilaze svi međunarodni i domaći zvaničnici.

Pokušaj unošenja novog razdora među Zeničane nije uspio kod svih koji gledaju svojim, a ne FUJadovim očima.