Nakon pogibije mlade doktorice, Ramo Isak za “Avaz”: Sve policijske agencije uvezane, policija dobila instrukcije

Nakon pogibije mlade doktorice, Ramo Isak za “Avaz”: Sve policijske agencije uvezane, policija dobila instrukcije

Nakon konsultacija federalnog i ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Rame Isaka i Admira Katice, direktora Federalne uprave policije Vahidina Munjića i zamjenika policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS Fatmira Hajdarevića, aktivnosti na pojačanim kontrolama u saobraćaju već su započete ne samo na području KS već u svim kantonima u FBiH.

Ovo je za “Avaz” potvrdio federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak.

– Komesari i direktori Uprava policije već su izdali instrukcije svojim podređenima, načelnicima i komandirima da pojačaju kontrole i mislim da se to već osjeti na terenu.

Svim snagama ćemo nastojati, svako iz svoje nadležnosti, da se poduzmu sve potrebne mjere da se ovakve stvari ne dešavaju u FBiH. Nastavićemo i saradnju sa policijom RS da bismo koordinirali aktivnosti, jer dešava se da počinitelji nakon što počine krivično djelo pređu granicu entiteta. Zaista smo poduzeli sve mjere i prvi put su sve policijske agencije u potpunosti uvezane da se riješe ovi problemi – kazao nam je Isak.

Povod je nova tragedija na ulicama Sarajeva u kojoj je Armin Berberović bez vozačke dozvole i sa prisustvom alkohola u organizmu ubio mladu doktoricu Azru Spahić, dok se drugoj djevojci ljekari bore za život. Isak najavljuje i dodatne mjere.

– Obilazak objekata i lica, legitimisanje, kompletan operativni dio radiće Uprave policija, a mi ćemo dati podršku za sve to. Ići ćemo i u izmjene određenih zakonskih regulativa jer ovi zakoni su u nekim segmentima malo zastarjeli. Postoji tim koji već radi na prijedlogu izmjena zakona – kaže Isak za portal “Avaza”