Nakon izgubljenog sudskog spora i štete pričinjene Kantonalnoj bolnici razulareni Kasumović želi oduzeti zgradu MUP-u ZDK!

Nakon izgubljenog sudskog spora i štete pričinjene Kantonalnoj bolnici razulareni Kasumović želi oduzeti zgradu MUP-u ZDK!

Zenički gradonačelnik, Fuad Kasumović, nastavio je svoje prljave nakane da pravi haos u Zenici po čemu će, nažalost po građane Zenice, kao i po kriminalu i zapošljavanju podobnih klimoglavaca, biti upamćen u svojim gradonačelničkim mandatima . Novi haos planira napraviti oko zgrade u kojoj je smješteno sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije MUP-a ZDK za koju tvrdi da je u vlasništvu Grada Zenice i tako želi stvarati novu aferu gdje je nema.


Još su svježa pamćenja građana Zenice na sav jad i cirkus koji je priredio oko Kantonalne bolnice u Zenici čiji je menadžment na kraju u maratonskom sudskom procesu dobio pravnu bitku i spriječio daljnje političke zloupotrebe ratnog profitera iz Uskoplja. Nažalost jedini koji su izgubili nakon trogodišnjeg sudskog procesa su građani Zenice kojima je uskraćena izgradnja interventne kardiologije, kao i ostali infrastrukturni projekti koji su za cilj trebali imati znatno poboljšanje zdravstvenih usluga građanima, prvenstveno Zenice, ali i cijelog ZDK.


Sada razulareni Kasumović ucjenama i pritiskom želi da pod lažnom borbom “za građane Zenice” pokuša oduzeti prostorije MUP-a i Uprave policije. Svjestan je Kasumović da je to nemoguće i da će, na isti način kao i s Kantonalnom bolnicom, na sudu izgubiti na kraju, ali će uspjeti u svojim nakanama da pravi novi slučaj i da se predstavlja kao zaštitnik Zeničana, a ustvari zaštitnik je samo svoje političke pozicije i milijunske imovine koju je stekao na sumnjiv način i sve “kao zaštitnik” imovine građana.


Dok je takvih “zaštitnika građana” ova država će i biti tu gdje jeste…a imovina “zaštitnika” iz dana u dan samo će se uvećavati baš kao i imovina Fuada Kasumovića.